Oldalak

2017. június 26., hétfő

  Június 25.


De providentia divina - az isteni gondviselés -

Szt. Prosper Aquitanius / Limoges?, Aquitania, 390 ku.-Róma, 455 ku.: pápai titkár  / napja , ki  a szentírás magyarázatára adta és szentelte magát !
   Az isteni gondviselés - vagy Isten szeme mindent lát vallja a keresztény hit - a Providence Szeme - égi jelkép  - vagy Isten látszólagos szeme -  az emberiségnek - vagy az isteni gondviselésnek - való figyelése, - "Isten tudatos, tervszerű tevékenysége, amellyel a teremtett világot és benne az embert az általa meghatározott természetfölötti cél felé vezeti.""Hogy a világban megtapasztalható rossz hogyan egyeztethető össze az isteni gondviseléssel, arra az Ó Szövetségben többféle magyarázat található...Az erkölcsi rossz az ember szabad akaratára vezethető vissza, ezt az egész ÓSz. hangsúlyozza ...Arra, hogy miként van az, hogy ugyanakkor nem szűnik meg az ember szabadsága és felelőssége, nem kapunk magyarázatot.........A fizikai rossz legrégibb és legelterjedtebb magyarázata szerint a rossz a bűn megérdemelt büntetése"-http://lexikon.katolikus.hu/G/gondvisel%C3%A9s.html 

    Az isteni gondviselés - amire mind nagyobb szükségünk van napjainkban és az elkövetkező időkben mert Mária országát egyre inkább támadják úgy nyugatról / a brüsszeli balliberális komprádor bürokraták / mint keletről / a soviniszta román , szerb és ukrán , stb.; ortodox gyűlölködők  és identitásunk megőrzése . 


A reneszánsz európai ikonográfiában a háromszög által körülvett szem egy explicit kép a szentháromságról. A Providence szeme tizenharmadik századi ábrázolása néha felhőkön vagy napsugárzásokon keresztül mutatja .

    Na és itt van még a pénz uralma is . A Providence szeme látható az Egyesült Államok Nagy Pecsétjének hátoldalán, amelyet itt láttunk az amerikai dolláron .


      A szimbolizmus magyarázata a szellem felett megjelenő mottó: Annuit Cœptis , ami azt jelenti, hogy [a Providence] jóváhagyja a mi kötelezettségvállalásainkat . Ma a Providence Szeme gyakran társul a szabadkőművességhez  . 
Az összeesküvés elméletek körében népszerű az az állítás, miszerint a Providence szeme egy befejezetlen piramist mutat az Egyesült Államok Nagy Pecsétjén, a szabadkőművesség befolyását az Egyesült Államok alapításában.- forrás :https://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence  
        Ugyanakkor napjaink legnagyobb kihívása a migráció kezelése , az iszlám előretörésének megállítása , a keresztényüldözések megszüntetése , a terrorizmus elleni harc és a keresztény erkölcsök szerinti élet .
       E kicsit hosszúra nyúlt bevezető után lássuk mi is a mai ajánlat ? Egy finom reggeli , ugyan csak egy személyes , de lehet ezt sokszorozni is .

Sült új főzőhagyma , paprikával és bechamel mártással . 

Ilyenkor nyár elején az új , még zöldes , de már méretes főzőhagyma igen ízletes tud lenni , megsütve , lédús nem bántóan csípős sőt még édeskés is .
Hozzávalók - 1 személyre :
1 főzőhagyma , a zöld szára is 
1 zöldpaprika /tv./
1 adag bechamel mártás , mely készül : kb. 1 k lisztből , 10 dkg. vajból , 1 k tejfölből /25%/ és 2 -3 dl tejből , szokás szerint , szerecsendióval és fekete borssal valamint sóval ízesítjük .
Elkészítés : a hagymát felaprítjuk laskára a zöldpaprikával együtt és egy kanál zsíron puhára  , szaftosra  sütjük , majd a bechamelt hozzákeverjük és meghintjük egy kevés reszelt sajttal .

     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése