Oldalak

2015. március 11., szerda

  embed>

Vese - velő leves újratöltve !

         Évente egyszer készül nálunk ilyen leves , csak a disznóvágáskor keletkezett alkatrészekből készítjük , időnként némi adalékkal , ha a hozzávalók nem elégségesek .  Így történt ez most is , csak ezúttal egy fél vese volt már csak a fagyasztóban meg némi gerincvelő . Kénytelen voltam venni hozzá egy kis sovány sertéscombot .

A vesét megmostuk , az ereket és a vezetékeket kivágtuk és váltott vízben megfőztük .

 Aztán egy félfej hagymát és egy kis adag kápia paprikát felaprítottunk , valamint egy kis fokhagymával meg csöves csípős paprikával üvegesre pirítottuk , majd rátettük a felkockázott disznóhúst és fehéredésig sütöttük , közben sóztuk borsoztuk .

 Ezután felöntöttük vízzel , tettünk bele egy marhahús leveskockát , babérlevelet és egy kis zeller zöldet , mikor a hús már félig megpuhult akkor hozzáadjuk a felkockázott vesét is és 5-6 barna champion gombát , világos rántást készítünk egy kanál lisztből és a levest berántjuk . Mikor fő hozzáadunk egy pár citromkarikát  és beletesszük a velőt is , egy-két percig főzzük míg a velő összekapódik , utána hőkiegyenlítéssel tejfölözzük .


Tálaláskor igény szerint sózzuk , frissen darált borssal borsozzuk , egy-két citromkarikával díszítjük ,  kevés vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk , fokhagymás pirítóst adunk melléje !