Oldalak

2023. március 27., hétfő


Imitatio Christi


Aki engem követ , nem jár sötétségben 

- mondja az Úr .

Krisztus szava ez ; arra int , hogy az ő életét , erkölcsét  kövessük , ha igazán a világosságban akarunk járni , és minden szívbeli vakságtól megszabadulni .


n









  Ah , félek , rettegek
  Jesusom mit tegyek 
  Midőn a fán függni
  Érettem meg halni 
  Látlak Téged

  Lelkemben bűnömért tusakodom
  Vétettem ellened nem tagadom
  De midőn így függve
  Látlak ki feszülve  
  És vérben heverve már

  Szégyenlem és bánom estemet már
  Mert elárultalak
  Zsidóknak adtalak
  Annyit roszalkodván annyiszor kívánván
  Sok tilalmasa

  Barabásnál alább becsültelek
  Hívságokon kapván üldöztelek
  Feszítsd meg mondottam 
  Mikor latorkodván
  Kép mutató voltam ma..

  Vigy kérlek kedvedben és el ne hagy
  Tövisses koronád
  Bűnöm volt csúf ruhád
  ......

- Fülszöveg a Lelki Paradicsom - kezdő old.


  
IC - PANTOKRATOR

 " ........Nem más személyek rángatnak az Isten elé, hanem az Isten iránti szeretet, bűneim őszinte megbánása indít el a gyóntatószék felé, ahol az irgalmas Istennel találkozok. Ő nem elítél, hanem kiemel bűneimből és elindít egy új úton."
- Horváth István Sándor 



Felfedezéseink hosszú sora szinte napról napra alakítja a világról alkotott képünket, de a lényeget még nem értjük.
Minden jel arra mutat, hogy továbbra is félreértjük a teret és az időt, az evolúciót, a gravitációt, az agyműködést, sőt, magát az anyagot és saját lényünk lényegét is.
Az anyag is energia és az energia is anyag mindkettő egymásba átalakítható.
Balogh Béla
A végső valóság c. könyve világossá teszi mindezen összefüggéseket.
A gondolatok csak hullámhosszban és frekvenciában különböznek az anyagtól, egyébként ugyanolyan energia mindkettő.

ELSŐ RÉSZ

ILLÚZIÓK FOGSÁGÁBAN

„Amikor Kepler felismerte, hogy pontos megfigyeléseinek eredménye nem egyezik hitével, elfogadta a kényelmetlen tényt.
Az igazságot választotta dédelgetett illúziói helyett, és pontosan ez az, amit a tudomány szívének nevezhetünk."
                             Carl Sagan

A Világegyetem eredetének és az élet értelmének keresése, azt mondják, egyidős az emberiséggel. Ugyan ki az közzülünkaki legalább néha ne tűnődött volna el azon: mi az élet célja, van-e élet a test halála után, létezik-e központi értelem és irányítás (Isten), vagy minden a termodinamika törvényeinek és a véletlen játékának engedelmeskedik?
Létezik azonban egy újra és újra visszatérı tényező, ami mélyebb felismeréseinknek gyakran útját állja.
Az illúzió. Az illúzió különös dolog, hiszen saját érzékszerveink kapuin keresztül érkezik valami információ, ami oly erős valóságérzetet kelt, hogy gyakran minden további nélkül elfogadjuk, és csak nagyon ritkán kérdőjelezzük meg. Illúzióink egy része közös, így az is természetes, hogy vélt valóságként beépítjük világképünkbe. Ennek következtében az emberiség története tele van néha tragikus, néha mulatságos tévedésekkel.
...................................................................................
Einstein speciális relativitás-elmélete a legtöbb ember számára nehezen érthető, és korának tudósai
eleinte gyanakvással fogadták. Einsteinnek sikerült a speciális relativitáselméletet matematikailag és kísérletileg is bizonyítania, és mind a mai napig talán ez az emberi gondolkodásmódba való  legdrasztikusabb beavatkozás.
..................................................................................

A RELATIVITÁS, MINT
EGYETLEN MÉRŐESZKÖZ

„Akinek egy órája van, tudja mennyi a pontos idő. Akinek két órája van, már nem olyan biztos benne."
- anonymus

A „relatív" szó latin eredetű, és azt jelenti, hogy valamitől függő, valamihez viszonyított.............
A Világegyetemben mindennek a helyét, minőségét, méretét, értékét vagy bármely más tulajdonságát csakis valami máshoz viszonyítva, valami mással összehasonlítva tudjuk meghatározni.
...............................................

Számunkra az illatok és ízek is rendkívül fontosak. A hangra és a fényre könnyen rámondjuk, hogy hullám, de az illatokról és az ízekről talán másképp vélekedünk. Ezek általában az anyagokhoz kapcsolódnak, és rendszerint úgy tekintünk rájuk, mint az anyag tulajdonságaira. Ha felismerjük, hogy az anyag tulajdonképpen szimmetria és rezgésszám által meghatározott állóhullámok rendezett halmaza, akkor már természetesnek tűnik, hogy az íz és az illat sem lehet más, mint hullám. Ezeket az energiákat nyelvünk és orrunk segítségével érzékeljük, / habár egy TV-műsor szerint a japánok már készítettek olyan műszert, amivel meg lehet vizsgálni, hogy melyik a legbüdösebb hal. /
...................................................................................
A
„MAGASABB SZFÉRÁK"
ELMÉLETE

A zenében világos és egyszerű példa áll rendelkezésünkre.
Egy húron vagy egy orgonasípban csak állandó energiahozzáadással lehet létrehozni és fenntartani egy állóhullámot. A kibocsátott hang viszonylag alacsony frekvenciájú, legalább is a hangszer, vagyis a hangszer anyagát alkotó állóhullámok frekvenciáihoz képest. Egy hangszer képes arra, hogy hangot hozzon létre. Egy hang viszont nem képes arra, hogy létre hozzon egy hangszert. Más szóval: magasabb energiaszint és a hozzá tartozó magasabb frekvencia képes létre hozni alacsonyabb energiaszintet és alacsonyabb frekvenciát.
Alacsonyabb energiaszint és alacsonyabb frekvencia viszont semmi módon nem képes arra, hogy saját magától magasabb energiaszintet és magasabb frekvenciát hozzon létre .Ha az anyagot állóhullámok összességének tekintjük, akkor logikus lépés azt feltételezni, hogy létezik egy magasabb energiaszint, ami ezeket az állóhullámokat létrehozza és fenntartja. Max Planck már 1944-ben is utalt erre Firenzében , Az
anyag lényege c. előadásán,.....................................
Léteznek olyan matematikai modellek, amelyek több mint három dimenzióval számolnak, számunkra mégis szinte lehetetlen három dimenziónál többet érzékelni. Még az a bizonyos negyedik dimenzió is, ami egyesek szerint az idő lehetne, komoly problémát jelent. Nem vagyunk képesek látni azt, ami alig pár perccel ezelőtt történt , vagy ami holnap, vagy egy év múlva történni fog.Még ha el is fogadjuk az időt negyedik dimenzióként, memóriánkra, logikánkra és találgatásra vagyunk utalva, ha valamennyire bele szeretnénk pillantani.Más dimenziók érzékelésénél ugyanaz a probléma merül fel, mint a műszeres mérések esetében . Ha van valami a műszerben, ami megfelel annak, amit mérni szeretnénk, az összehasonlítás lehetséges.
Ha volna bennünk valami, ami megfelelne egy negyedik, vagy ötödik dimenziónak, akkor, és csakis akkor volnánk képesek ezekbe a dimenziókba betekintést nyerni.................................
Háromdimenziós világban élünk, és nem vagyunk képesek fogalmat alkotni egy negyedik, ötödik vagy hatodik dimenzióról, teljesen függetlenül attól, hogy a matematikusok hány dimenzióval számolnak. Vagy mégis képesek vagyunk valami hasonlóra, csak másképp kellene megközelítenünk a problémát?..............................................................
..........tekintsük valamennyi hullámot, tehát a hangokat, a fényt, az illatokat, az anyagot, és minden fajta sugárzást egyetlen széles frekvenciasávnak, ahol a sáv alsó és felső határát érzékszerveink és mérőműszereink érzékenysége határozza meg. Mindezen hullámok a háromdimenziós fizikai világhoz tartoznak. Tekintsük az egész ismert elektromágneses spektrumot - az anyagot is beleértve - egyetlen „oktávnak".
Feltételezzük most, hogy mindez megismétlődik - ugyanúgy, mint a zenében - „egy oktávval feljebb".
Képzeljünk el egy egész világot, ami magasabb frekvencián rezgő elektromágneses hullámok összességéből áll. Ugyanúgy, mint az oktávonként ismétlődő zenei hangok esetében, a tulajdonságok ha nem is azonosak, de hasonlóak.
Egy „magasabb oktávban rezgő világon" belül az egymáshoz viszonyított rezgések rendszere lehetővé tesz egy földi körülményekhez rendkívül hasonló világot, ugyanis a különböző elektromágneses hullámok egymáshoz viszonyítva ugyanolyan relatív tulajdonságokat mutatnának.
Nevezzük ezt egy magasabb szférának. 
Ily módon egy magasabb szférában létező világ nagyon sokban hasonlítana az általunk ismert földi világhoz. Ha elképzelünk egy ilyen magasabb energiaszinten létező kozmikus szférát, nem tűnne különösnek, ha az is térbeli és időbeli lenne.
Még az anyagérzet élménye is megvolna, hiszen az anyagérzet nem más, mint hasonló vagy közelálló hullámhosszok összehasonlítása, egymáshoz viszonyított relatív tulajdonsága.
Az egyetlen dolog, ami egy magasabb szférát a fizikai világtól elválaszt: az energiaszint, vagy más néven az elektromágneses hullámok frekvenciája. Egy magasabb szféra így ugyanazt a teret foglalhatja el, amit a fizikai világ..............................
A magasabb szférák elsődleges feltétele az, hogy létezniük kell magasabb rezgésszámú hullámoknak, olyan energiaszinteknek, amiket az anyagi világ képtelen létrehozni. Ebben az esetben anyagi világ alatt nem csupán a földi világot kell érteni, hanem az univerzum egészét................................................
...... minden hullám létének elıfeltétele egy forrás.
A hullámok nem a semmibıl lesznek.
Az általunk eddig felismert legmagasabb energiájú kozmikus sugarak forrása, úgy tűnik, nem az általunk ismert anyagi világban van..........................
Nyilván a megfigyelhető és mérhető tartományon kívül, azaz - pontosabban fogalmazva - e fölött.
...................................................................................

LÉTREHOZHATJA-E AZ AGY A GONDOLATOKAT?

...................................................................................
Az anyag leírható állóhullámok halmazaként, és
érzékelésünk számára ezek frekvenciája a látható fény és a gammasugárzás felső határa között van.
...................................................................................
Ez persze rendkívül izgalmas és érdekfeszítő kérdéshez vezet: vajon valóban megfelel a valóságnak az az elképzelés, miszerint gondolatainkat az anyagból álló agy hozza létre?
E=mc2. Einstein képletének értelmében az anyag is energia. Ezért is tudunk anyagot energiává alakítani, és fordítva.
...................................................................................
A gondolattal viszont nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a kozmikus sugárzással. Csak közvetett hatásai alapján tudjuk mérni, közvetlen módon nem. Amennyiben gondolatainkat „agyunk termékének" tekintjük, a gondolatoknak megfelelő
elektromágneses hullámokat műszereink segítségével meg kellene találnunk valahol a rádióhullámok és a gammasugárzás felső határa közötti intervallumban.
Az agyműködés mérésénél az EEG (Elektro-Encefalo-Gram) adja az eddig elért legjobb eredményt.Ki lehet-e olvasni ebből a grafikonból, hogy ki mire gondol ? Szó sincs róla. A gép jelzi, hogy van valami aktivitás, de hogy a vizsgált személy egérre, vagy elefántra gondol-e, azt csak ő
tudja..........................................................................
Milyen irányban kutathatnánk tovább? Merre keressük a gondolat forrását? Úgy vélem, egyetlen lehetőség marad, éspedig az, hogy a gondolat magasabb frekvencián létezik, mint amit mérőműszereink segítségével el tudunk érni. Valószínű,...... hogy a telepatikus információátadás valamilyen fajta energetikai folyamat, hiszen amit ismerünk, az mind energia. A gondolat mérésére tett sikertelen kísérletek viszont arra utalnak , hogy a gondolatot - mint szervező, irányító, rendszerező erőt - az általunk ismert elektromágneses spektrumon kívül kellene keresnünk.........................
Ugyanakkor jelenségek hosszú sora utal arra, hogy a tudat nem anyagtól függő, és nem anyaghoz kötött jelenség. Ide tartozik pl. a telepátia, a hipnózis, és a távolbalátás.
Ahhoz, hogy ezek a jelenségek megtapasztalhatok legyenek, feltétlenül magas energiaszint szükséges.
Ezekhez egyszerűen nem elég az az energia, ami az agyban lejátszódó kémiai folyamatok következtében szabadul fel.
...................................................................................
Mindezek figyelembevételével elég egyszerűnek
látszik a logikai egyenlet, ami három pontban foglalható össze:
—A gondolatátvitelhez és telepátiához nem elegendő az az elektronvolt nagyságrendű, kémiai reakciókból származó energia, amit az agysejtek produkálni képesek.
—Ha a gondolat magasabb energiaszintekből tevődik össze, és ezek a hullámok az anyag termékei, akkor ezt anyagi műszerekkel tudnunk kellene mérni.
—Ha pedig magas energiaszintről van szó, és ezt anyagi műszerrel mérni mégsem lehet, akkor nem marad más hátra, mint feltételezni, hogy a gondolat energiája még a kozmikus sugárzás energiájánál is magasabb.
...................................................................................
Sem az agy, sem más biológiai szerv nem képes gondolatot létrehozni!!!
A gondolkodás képessége és a tudat nem anyaghoz kötött. A magyarázatot - ugyanúgy, mint az anyagot alkotó állóhullámok esetében - magasabb energiaszinten, magasabb szférákban kell keresnünk.
...................................................................................
Más szóval: Nem az agy képes gondolatot teremteni. Az agy csak elektromágneses hullámokat és hőt képes termelni, és ezt a műszereink segítségével fel is ismertük.
Itt pontosan az ellenkezőjének kell történnie.
Valójában a gondolat az, ami képes megteremteni az anyagot alkotó állóhullámokat, az anyagi világként ismert teljes elektromágneses spektrumot, és persze a fizikai testet és az agyat is.
.....ha a gondolat teremti az anyagot, akkor könnyen érthetıvé válik, hogy a gondolat segítségével hatni tudunk az alacsonyabb energiaminőségekre, és alakítani tudjuk a fizikai világot......magyarázatot kap az a jelenség, hogy egyes távolkeleti jógik képesek napokra felfüggeszteni, vagy legalábbis rendkívüli mértékben lelassítani minden életműködésüket. Szerintük is a tudat uralja a testet, és nem fordítva. A tibeti szerzetesek azon képessége is érthetővé válik, hogy olyan hőt képesek fejleszteni testükben, ami megszárít egy csupasz bőrükre terített vizes lepedőt, miközben ők mozdulatlanul ülnek a jóval fagypont alatti éjszakában.
...................................................................................
Egy igazságnak, ami valóban igazság, minden próbát ki kellene állnia! Mindaddig, amíg ez nem így van, szem előltévesztünk valamit.......A tudósok minden értékelhető adatot figyelembe vesznek,
összevetnek, ellenőriznek... Semmit nem hagynak figyelmenkívül... Semmit...
Igen! Pontosan ez az, amit figyelmen kívül hagyunk!
A Semmit! 
A Semmit hagyjuk figyelmen kívül! 
A nullát!...........
Pedig ma már tisztában vagyunk azzal, hogy az információ hiánya legalább olyan fontos, mint az
információ maga....................................
Hang és kép egyaránt lebontható „egyesek" és „nullák", azaz elektromágneses „információ" és „információhiány" hosszú sorozataira..................Ahhoz, hogy valamirıl teljes képet kapjunk, nem elegendő tehát az „információ" jelenléte. A másik, kiegészítő résznek, az „információhiánynak" vagy „nullának" a jelenléte ugyanolyan fontos.
- a festőjóga : Molnár Sándor : Csak az üresség teljes . A meg nem nyilvánult, formán túli üresség , csend, halhatatlanság, feltámadás.
- a filozófus , a könyvtáros : Hamvas Béla : A tökéletes életmű a nem-mű .
...................................................................................
A " nulla "
Vajon azt jelentené ez, hogy szeretet, félelem és
gyűlölet egyáltalán nem is létezik? 
Ha a szeretetet mérni lehetne, nem kellene naponta megkérdezni kedvesünket: „Szeretsz-e?"............mérni tudjuk a lázt , a vérnyomást , a vércukorszintet vagy az adrenalin szintet, de pusztán a műszerekre hagyatkozva képtelenek vagyunk megállapítani, hogy a vizsgált személy félelmet, vagy szeretetet érez-e.
...................................................................................

ANYAGTÓL FÜGGETLEN
BELSŐ ÉRZÉKSZERVEK

 Az energiát nem lehet elpusztítani vagy újrateremteni, így a legtöbben talán egyetértenek azzal, hogy a gondolat és az érzés energia, és - mint energia - túléli a fizikai test halálát .
...................................................................................

HALÁLKÖZELI ÉLMÉNYEK

....a tudat működése nem korlátozódik az anyagból álló agyra, és a jelek szerint független annak állapotától is.
...................................................................................
„A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit." (János 6/63) - tanította Jézus kétezer évvel ezelőtt.
...................................................................................

CSALÓKA TÉR ÉS IDŐ

„A múlt, a jelen és a jővő közötti különbség csak illúzió, mégha oly makacs is."- Albert Einstein
...................................................................................
Próbáljuk meg tehát úgy szemlélni a világot, hogy a téridő valójában egy gondolat által teremtett valóság. (A számítógépek világából származó kifejezéssel talán „virtuális valóság"-nak is nevezhetnénk.)
Ebben az esetben minden térben lévő anyag is gondolat által teremtett valóság. Tovább menve, a bolygó, a csillagok, a növények, állatok és saját fizikai testünk is gondolat által teremtve létezık. Einstein felismerése sokkal könnyebben elfogadható azzal a premisszával, hogy a fizikai agy nem képes gondolatokat létrehozni, de a gondolat energiaszintje képes arra, hogy létrehozza az anyagként érzékelt hullámsávot,...........................

A GONDOLAT TEREMTŐ EREJE

..... minden jelenség, amit mi anyagi világként érzékelünk csupán kivetített gondolati képek halmaza, és ezek a képek külső tér és külső események formájában jelentkeznek az anyagi világ frekvenciasávjára behangolódott ember számára.
..................................................................................

AZ UTOLSÓ LÉPÉS
.
Nos, semmiféle hullám nem jöhet létre forrás nélkül. A logika törvényei szerint léteznie kell egy Központi Forrásnak, még akkor is, ha jelen ismereteink és tudatszintünk nem ad magyarázatot ennek a forrásnak az eredetére.
...................................................................................
Ha az egységes élet részei félreérthetetlenül tudatosak , akkor az egésznek is tudatosnak kell lennie! Még a Központi Forrás sem hozhat létre önmagából olyan valamit, ami belőle hiányzik.
A Forrásnak tehát rendelkeznie kell a részekben fellelhető tulajdonságok összességével. A részeknek viszont - kódolva és esetleg kifejlődésre váró állapotban - tartalmazniuk kellene a Forrás minden információját,............................................................
„Én az Atyában vagyok, s az Atya bennem." - tanította Jézus közel kétezer évvel ezelőtt. (János 14:11)
Gábor Dénes* (1900-1979) felfedezésének, a holográfiának köszönhetően „külső", fizikai bizonyítékunk is van arra, hogy a rész valóban tartalmazhatja az egészre vonatkozó információt. A
hologram egy fénykép, ami a tárgyról (vagy élőlényről) a fényképezés interferometrikus módszerével készül. A filmkockán szabad szemmel csak egymásba futó kisebb nagyobb koncentrikus körök láthatók. Ha ezt a filmet megfelelő módon
világítjuk meg, megjelenik előttünk a tárgy háromdimenziós képe, ami az eredeti tárgyhoz hasonló módon több oldalról is megtekinthető.
Az igazi meglepetés viszont csak ez után jön.
Ha a hologramot tartalmazó filmkockát apró darabokra vágjuk, a fényképezett tárgy teljes háromdimenziós képe a darabokra vágott eredeti film egyetlen parányi részén is hiánytalanul megmarad.
Az emberi test felépítése ugyanezt az univerzális mintát követi, hiszen minden sejtjében jelen van az egész szervezetre vonatkozó felépítési kód, amit a megtermékenyített petesejt minden osztódáskor átmásol az új sejtekbe. A sejt, vagy a fizikai test azonban nem magától jön létre. Léteznie kell egy magasabb szférához tartozó „teremtő erőnek" és irányító egységnek, ami létrehozza és fenntartja. Ha valamilyen módon többet tudhatnánk meg a magasabb szférákhoz tartozó testünkről és a legbelső esszenciánkról, az ÉN-ről, akkor valószínű, hogy az Egységes Egészről is több információt szerezhetnénk. Talán akkor már elég közel volnánk ahhoz, hogy felismerjük a lehetőséget, amit az emberiség nagy tanítómesterei minden korban igyekeztek elültetni tudatunkban, hiszen ezért volt kiírva a Delphi jósda homlokzatára a nagy titok:
„Ember, ismerd meg önmagad!"
...Ismerd meg önmagad, és minden kérdésedre választ, minden problémára megoldást találsz. 

(folyt. köv.)

Mindezek a szemelvények részletek 
Balog Béla : A végső valóság - című könyvéből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése