Oldalak

2020. január 21., kedd


Ami a gasztropusztítás után következik


Sodoma és Gomora






 "Az vagy amit megeszel " mondás eredetileg Feuerbach a német filozófus frappáns rövid megfogalmazása. A Spiritualitás és Materializmus (1863) című tanulmányában fogalmazza meg tételét, mely szerint az elfogyasztott étel az ember mentális és lelki állapotára is kihat, rövid és hosszú távon egyaránt.Korábban az európai kultúrában Hippokratész hangsúlyozta a táplálkozás és a gyógyulás, valamint az egészség összefüggéseit.




 
„Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered”  mondta, de a hagyományos kínai orvoslás, és az indiai ayurvéda is ismeri és használja azt a tudást, amely nem csupán a szigorúan vett gyógynövényeket alkalmazza egészségmegőrzésre és gyógyításra, hanem gyakorlatilag minden növény az emberre fizikai és szellemi szinten gyakorolt hatását is ismeri és használja.-hippokratesz




Az egyik legrégebbi, ma is működő kolostornak tartott sínai Szent Katalin-kolostor -Itt találtak nemrégiben hatodik században írt orvosi recepteket bukkantak a felújítási munkálatok alatt. Ezek egyike Hippokratész görög orvos receptjének töredéke ......A pergamen egy másik rétegén rábukkantak egy másik szövegre is, ami a Codex Sinaiticus, azaz sínai-félszigeti kódex – amely egy Kr. u. 4. században írt nagybetűs görög nyelvű Biblia – töredékét rejti.A kolostorban felbecsülhetetlen értékű kora keresztény kéziratokat és ikonokat őriznek.




 Hogy értsük a Szír Sínai Kódex jelentőségét. Annak a nyelvnek közvetlen utódán írták, amit Jézus beszélt (az eltérés itt alig 300 év), így nagyjából ez a szöveg, ami a legközelebb áll ahhoz, ahogy maga a kereszténység alapítója beszélhetett tanításairól
A Sínai Kódex ugyanis - mint a Szentírás legrégibb ismert fennmaradt forrása - talán a legtöbb információt hordozza minden könyv közül a kereszténység korai századairól. És egy az ott őrzött ikonok közül :



Mit tart a kezében a Pantokrator ? ; A sinai kódexet vagyis a Bibliát

Már az Ószövetség írói felismerik, hogy a teremtéskor biztosított állapot megszűnt. A bűn következtében megjelent a betegség és a halál. A héber gondolkozás szerint a betegség a halál érintése.
 https://www.bibliai-kincsestar.hu/products/betegseg-es-gyogyulas-a-bibliaban/


   Van az a közmondás hogy : Segíts magadon , az Isten is megsegít !

    Mert azon aki nem akarja és semmit se tesz érte , azon nem , lehet segíteni , aki csak imádkozik /neadjisten káromkodik és szentségel /, vagy a csodát várja , annak nem fog összejönni semmi , minden csak rosszabb lessz !
Ha már beütött a krach és megvan a lesújtó diagnózis , akkor már muszáj elgondolkozni hogy hogyan tovább ! Kell-e még a konzumidiotizmus ? Mi lenne ha fordítanánk a lapon ?
    Minél kevésbé használjuk, pláne élvezzük azokat a hamis javakat és szolgáltatásokat, amelyekkel valójában nem boldogabbá, és lét-teljesebbé teszi az életünket, hanem inkább pusztítja azt, annál kevesebb esélye lehet arra, hogy kárt tegyen bennünk. Ezt persze nagyon nehéz megérteni is, hát még megcselekedni, ezért van az, amit a Tao úgy fogalmaz meg, hogy „jót cselekedni mindig nagyon nehéz és fáradságos, míg rosszat cselekedni könnyű és szórakoztató”, és ezért választjuk többnyire a rosszat, és nem a jót.-https://gondola.hu/-A_fekete_doboz_sotetsege.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése