Oldalak

2022. szeptember 21., szerda


Szent Máté apostol és evangélista


Az apostolról és evangélistáról, akinek jelképe az angyal , (aki az evangélium megírására inspirálja). biztosat csak a Szentírásból tudunk, ezen kívül nem sok olyan adat maradt ránk, amely történetileg hitelesnek tekinthető.



Guido Reni festménye “Máté apostol és az angyal”

Máté , héber nevén Lévi /levita származására utal /, gazdag vámos volt és Kafarnaumban dolgozott. Ugyanis Kafarnaum határváros volt Heródes Antipász országa /Galilea és Pereá / és Fülöp negyedes fejedelem országa / a Jordántól keletre elterülő területek , Betánia , stb.; amit Cezáreának is hívtak / . Mint vámos a zsidók szemében nyilvános bűnös, kitaszított, tisztátalan ember volt. Jézus azonban megszólította: „Kövess engem!”, és csakhamar vendége lett Máténak.
A vallási vezetők ujjal mutogatnak most már nem csupán rá, a vámosra, hanem Jézusra is, aki odáig alacsonyította magát, hogy közösséget vállal a bűnösökkel, a kitaszítottakkal. Máté pedig tudta, hogy amikor fölkelt a vámasztal mellől, nem egy dúsgazdag ember társaságába került, hanem az Emberfia követője lett, akinek nemhogy elvámolnivalója, de még hajléka sincsen, ahol álomra hajthatná a fejét. Az Emberfiának azonban van hatalma a földön bűnöket megbocsátani! Ez a Jézus az irgalmasság evangéliumát hirdeti és cselekszi, és Máté azzal, hogy meghívást kapott tőle, ennek lett a részesévé!
Máté meghívásának történetét az evangéliumból ismerjük, életének további eseményeiről csak a hagyományból tudunk néhány szórványos adatot.
Máté különös figyelemmel gyűjtötte s őrizte magában az Úr szavait és beszédeit. Miután rendezte, mint mondás- és beszédgyűjteményt adta tovább.
Máté, akit Lévinek is hívtak, a hagyomány szerint az első evangélium szerzője , Jézus életét foglalja össze , születésétől kezdve , feltámadásáig . (megírt időtartam : ie. 2 - isz. 33 ) , eredetileg arámi nyelven íródott isz. 50 környékén .
Az apostolok szétszéledése után Etiópiában hirdette az igét. Amikor az általa megtérített uralkodó meghalt, utóda szemet vetett az elhunyt király keresztény leányára, akit Máté felvett az Istennek szentelt szüzek közé. Mivel a frigy egyetlen akadálya az apostol volt, a király megölette: ima közben leszúrták hátulról, illetve bárddal fejezték le. Más változat szerint máglyán végezte, egy hagyomány azonban úgy tudja, hogy imájára a tűz kialudt és késő öregkorában halt meg békében.-http://mek.niif.hu/04600/04626/html/legenda0086.html



Ízesített víz receptek a  fáradtság leküzdésére


https://imgcp.aacdn.jp/img-mainimg.jpg


■Relaxáló víz
Zellert és salátát tartalmaz, amelyek nyugtató hatásúak. Két színű kivit adnak hozzá, hogy elfedjék a zöldségek ízét, így gyümölcsös lecsengést adnak.

■Nyári gyümölcsvíz
A görögdinnye káliumban gazdag, és rendkívül hatékonyan frissíti a szervezetet belülről kifelé. A görögdinnye utóíze a Cucurbitaceae-ra jellemző, ezért édes ananászt adtunk hozzá, hogy könnyebben iható legyen.

■Desszertvíz
Egy csésze almás pite készítéséhez való nyári almát, citromot és fahéjat használnak. Az alma édessége és a citrom savanyúsága könnyen iható italt ad. 

Ha egyszerre megítta az ízesített vizet, 2-3 alkalommal újratöltheti. Feltöltés után, fogyasztás előtt hagyjuk állni a hűtőben körülbelül egy órát.

Zeller és saláta pihentető víz

1:vágott zeller


[Táplálkozás] Mivel sok káliumot tartalmaz, rendkívül hatékonyan elősegíti a kiválasztást. Ezenkívül az illatkomponens csillapítja az irritációt, és stabilizálja a szellemet.

[Hogyan kell vágni] Vágja szét a szárakat és a leveleket, és vágja a szárakat pálcikákra vagy átlósan. A leveleket durvára vágjuk.

[Tulajdonságok] Az íze nem olvad ki nagyon, de az aroma határozottan átadódik. Ha aggódik emiatt, ajánlatos kicsiben csinálni.

2:Saláta készítése


[Táplálkozás] Sok karotint, C- és E-vitamint, kalciumot és káliumot tartalmaz. Ezenkívül a saláta fehér folyadékának fájdalomcsillapító, nyugtató és elalvást okozó hatása is van.

[Hogyan kell vágni] Jó mosás után csepegtessük le és szaggassuk le.

[Jellemzők] A saláta-specifikus levelek íze kiemelkedik. Nem igazán érdekel az illata. Ha gyümölcsös lecsengést szeretne, használjon kevesebbet.

3:hogyan kell kiwit vágni


[Táplálkozás] A kiwi tápanyag-ellátottsága csúcsminőségű. Gazdag C-vitaminban, élelmi rostban és káliumban. Folsavban, E-vitaminban, polifenolokban, citromsavban és almasavban gazdag. Kiválóan alkalmas a tápanyagok pótlására és a fáradtság enyhítésére.

[Vágás módja] Vékonyan hámozzuk le a bőrt, és vágjuk szeletekre vagy félholdra. Vágja úgy, hogy a vágás keresztmetszete vonzó legyen.

[Jellemzők] A zöldnek frissítő édes, a sárgának pedig szilárd édessége van! Megszokás nélkül adhat hozzá édességet.

4:pihentető víz


Adjuk hozzá a kivit, majd a zellerrudakat, és öntsük fel vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott salátát, és áztatjuk vízben. Vízben gyorsan oldódik, így hűtőben kb egy óra alatt kész is lesz.

Tele káliummal! nyári gyümölcsvíz


5:hogyan kell felvágni a görögdinnyét


[Táplálkozás] Gazdag káliumban, melynek vizelethajtó hatása van. Vörös pigmentben, karotinban és likopinban gazdag, magas antioxidáns hatású és védi a bőrt az erős napfénytől.
[Hogyan kell felvágni] Vágja fel a görögdinnyét könnyen kezelhető darabokra, vágja le a héját, távolítsa el a magokat, és szeletelje fel vékonyan. Díszítésképpen vékony háromszögeket is készíthetsz a bőrrel.
[Jellemzők] Használjon édes és gyümölcsös görögdinnyét, mert a Cucurbitaceae aromája és íze egyedülálló. Egy csipetnyi édességet és ízt ad hozzá.

6:hogyan kell felvágni az ananászt


[Táplálkozás] Gazdag C-vitaminban, amely rendkívül hatékony a megfázás megelőzésében, a fáradtságból való felépülésben és az érdes bőr megelőzésében. Sok B1-vitamint, vasat és magnéziumot is tartalmaz, amelyek elősegítik az anyagcserét.

[Hogyan kell vágni] Vágja le a szárát és vágja kezelhető méretűre, majd vágja le a bőrt és szeletelje fel vékonyan. Még akkor is, ha a mag rögzítve van ◎. Még akkor is, ha eltávolítja a magot és kerek szeleteket készít!

[Tulajdonságok] Erős édessége van, amely meghatározza az ízesített víz ízét. Javasoljuk, hogy a legérettebb, legédesebb és leglédúsabb gyümölcsöt válasszuk.

7:nyári gyümölcsvíz


Helyezze a görögdinnyét és az ananászt véletlenszerűen az üvegbe. Felöntjük vízzel, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A görögdinnye és az ananász könnyen beszerezhető darabolt gyümölcs, így felhasználásával könnyen elkészíthető.

Desszertvíz, mint az almás pite

8:almát vágni


[Táplálkozás] Duzzanat gátló káliumot, pektint, vízben oldódó élelmi rostot, almasavat és citromsavat tartalmaz, amelyek hatékonyan enyhítik a fáradtságot, valamint polifenolokat, amelyek magas antioxidáns hatással bírnak.

[Hogyan kell vágni] Szórja meg a bőrt sóval, és alaposan mossa le használat előtt. Hosszában félbevágjuk, kivesszük a magházat és vékonyan felszeleteljük. A bőr közelében sok a tápanyag, úgyhogy hagyd rajta!

[Jellemzők] Ha idővel vízbe áztatjuk, az almalé édessége kiemelhető. Ajánlom, ha frissítő édességre vágysz.

9:vágj egy citromot


[Táplálkozás] C-vitamin tartalom első osztályú! Nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, amely egyszerre gyógyítja a test fáradtságát és a bőr fáradtságát. B- és E-vitamint is tartalmaz. Kalcium is van a maghártyában!

[Hogyan kell vágni] Szórjon durva sót a bőrre, mossa le, és vágja vékony, kerek szeletekre vagy félholdas szeletekre.

[Jellemzők] 1/2 citrom 200 ml vízhez tiszta és savanyú ízt ad. Javasoljuk, hogy édes gyümölccsel párosítsa.

10:elkészítjük a fahéjat


[Táplálkozás] Javítja a vérkeringést, elősegíti az izzadást és a vizelethajtó hatást.

[Hogyan kell használni] Készítsen elő egy száraz rudat. Erős íze van, ezért ha üvegbe teszel, próbáld meg egy óra múlva megkóstolni. Ha jó a fahéj íze, eltávolíthatod. Ha nem bántó, hagyd békén.

[Jellemzők] A fahéj édes illata és stimulációja vízben oldódik. A gyümölcsös csésze csípős ingert ad.


■ Vitamindús víz Íz A víz citrommal készül,
amely elengedhetetlen a víz készítéséhez , uborkával , amely káliumot tartalmaz, amely kevésbé okoz függőséget és segít a duzzanat enyhítésében, valamint eperrel , amely édes, gyümölcsös, könnyen iható .
■ Kiegészítő víz A sokféle tápanyagot tartalmazó grapefruitot és kivit mentával kombinálják a frissítő hatás érdekében! Bevihet C-, E-, P-vitamint, káliumot, élelmi rostot, szerves savakat, polifenolokat és likopint. 
■Gyümölcsös víz A könnyű itatásra összpontosítva szénsavas vizet öntünk a narancsba és az áfonyába . Gazdag édességének és levének köszönhetően olyan kész, mint a lé. Ízesített víz elkészíthető úgy is, hogy egyszerűen felöntjük vízzel a gyümölcsöt, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartani.
Ügyeljen arra, hogy tartsa be a következő három pontot:
1. ``Tedd be a hűtőbe, és igya meg egy napon belül'',
2. ``Használjon szobahőmérsékletű vagy langyos vizet, hogy könnyebben lehessen lecsepegtetni a hozzávalókat'', és
3. ``A gyümölcsöt alaposan mossa meg. '.

pihentető víz
zeller2-3 rúd és néhány levél
saláta1 lap
kiwi1/2 zöld 1/2 sárga
víz200-300 ml
nyári gyümölcsvíz
görögdinnye1/2 csésze vágva
ananász1/2 csésze vágva
víz200-300 ml
desszert víz
alma1/4-1/2 darab
citrom1/2 darab
fahéj1 bot
víz200-300 ml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése