Oldalak

2013. április 4., csütörtök


Sonkás tészta 2.0

     A már megunt húsvéti sonkamaradék hasznosításának egy ízes változata az alábbi sonkás tészta : Ez nem a régi sparheltes ,vaslábosos változat , ez inkább egy városi panelkonyhás , tepsis változat , de ez sem nélkülözheti a jó parasztsonkát !


A sonkamaradékot összevagdaljuk , majd ledaráljuk vagy késes aprítóval összeaprítjuk . Ezúttal tésztának a készen vásárolt nagy fodros kockát vagy a durum lisztből készült farfalét használjuk amit előre kissé ressre / al dentére / főzünk . Egy nagy pohár 20 % - os tejfölt kikeverünk 3 tojás sárgájával hozzákeverünk még 2 -3 kávéskanál pikáns mustárt és a darált sonkához keverjük , belekeverünk még 10 -15 dkg.reszelt    parmezán , vagy pecorino romano sajtot is / jobb híján trappista /   , a tojások fehérjét  külön felverjük habbá .


  A tepsit kikenjük egy kis vajjal és ebbe öntjük a tojásfehérjével előzőleg összekevert tésztát , ellenőrizzük a sósságát , - elvileg ez elég sós kell legyen a sonkától - , frissen őrölt borsot és olasz fűszerkeveréket / oregano , bazsalikom, kakukkfű , rozmaring , majoránna , borsikafű, zsálya / teszünk rá és további 10 dkg. sajttal szórjuk meg a tetejét ,  ezután a 200 C° - ra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre .


Ezúttal egy könnyű fröccsöt ajánlok hozzá , mondjuk somlói olaszrizlingből ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése