Vese - velő leves újratöltve !
Évente egyszer készül nálunk ilyen leves , csak a disznóvágáskor keletkezett alkatrészekből készítjük , időnként némi adalékkal , ha a hozzávalók nem elégségesek . Így történt ez most is , csak ezúttal egy fél vese volt már csak a fagyasztóban meg némi gerincvelő . Kénytelen voltam venni hozzá egy kis sovány sertéscombot .
A vesét megmostuk , az ereket és a vezetékeket kivágtuk és váltott vízben megfőztük .
Aztán egy félfej hagymát és egy kis adag kápia paprikát felaprítottunk , valamint egy kis fokhagymával meg csöves csípős paprikával üvegesre pirítottuk , majd rátettük a felkockázott disznóhúst és fehéredésig sütöttük , közben sóztuk borsoztuk .
Ezután felöntöttük vízzel , tettünk bele egy marhahús leveskockát , babérlevelet és egy kis zeller zöldet , mikor a hús már félig megpuhult akkor hozzáadjuk a felkockázott vesét is és 5-6 barna champion gombát , világos rántást készítünk egy kanál lisztből és a levest berántjuk . Mikor fő
hozzáadunk egy pár citromkarikát és beletesszük a velőt is , egy-két percig főzzük míg a
velő összekapódik , utána hőkiegyenlítéssel tejfölözzük .
Tálaláskor igény szerint sózzuk , frissen
darált borssal borsozzuk , egy-két citromkarikával díszítjük , kevés vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk , fokhagymás pirítóst adunk
melléje !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése