Oldalak

2022. február 25., péntek

 

A 22-es év csapdája


Oda- vissza ugyanaz : 


E dátum aktualitását az adja hogy a minap az oroszok offenzívát indítottak az ukránok ellen , kezdve azzal hogy bevonultak az orosz szakadár köztársaságok , Luhanszk és Donbasz védelmére , tovább nyomulva az ukrán területeken nyugat felé , közben elfoglalták Csernobilt és már Kievet támadják !

Halál az olajos üvegben 


Manapság már az emberek többsége nem érti a biokémiát , nem érdekli őket a biológia és ha olyan alacsony a természettudományos műveltség mint a mai fiatalság körében ez tapasztalható akkor nekik már bármit el lehet adni !

Számos olyan élelmiszer van , amely az utóbbi időszak reklámkampányainak következtében nagy népszerűségre tett szert. Azonban ezek egy részéről kiderült hogy a növényi olajok fogyasztása körül folyamatos mizéria folyik, mely főként annak köszönhető, hogy a telített zsírok fogyasztását hosszú ideje negatív jelzőkkel illetik, aminek hatására folytatódik az állati eredetű zsírok teljes kizárása az étrendből, s helyette pedig a finomított növényi olajok, a kukorica, szója, repce, és napraforgó olaj fogyasztása pedig egyre magasabb méreteket ölt. Ezek túlnyomó többsége ultra- feldolgozott élelmiszer, gyakorlatilag tápértékkel nem rendelkeznek. Az ilyen ételek kizárólagos fogyasztásakor az omega-3 és omega-6 zsírsavak egyensúlya megbomolhat, amely krónikus gyulladások kialakulásához vezethet szervezetünkben.-https://hajraegeszseg.hu/cikk/2013-10-05/egeszseges-eletmod-a-novenyi-olajok-es-a-margarin-mi-az-igazsag

kpp: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES

 A glifozát tartalmu totális gyomirtószerrel kezelt talajokon termesztett génmódosított szójából / Magyarországon ilyet nem termelnek de behozzák és azt etetik az állatokkal mert a génmódosítás nélküli szóját exportálják jópénzért /és a napraforgót / és a búzát ,a kukoricát, a repcét is / viszont kezelik , deszikálják glifozáttal ami köztudottan mérgező ,valamint rákkeltő ,és teratogén ezen kívül vannak még gombaölő szerek és rovarírtók .- Mester Károly nyomán 

                             kpp: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES

Visszatérve tehát az omega-6 20. század folyamán tapasztalható térhódítására, a kutatók úgy becsülték, hogy 1909-ben az átlagos omega-3 index 8,28% volt, ami 1999-re lecsökkent 3,84%-ra (Blasbalg és mtsi., 2011). Azaz, önmagában az omega-6 növekvő fogyasztása "letornászta"az omega-3 indexet a biztonságos övezetből a nagykockázatúba. Nem légből kapott tehát az omega-6-ra koncentrálni, mert ez egy könnyen korrigálható kockázati faktor, egyszerűen el kéne hagyni az omega-6-ot (sütőolajok, margarin) a táplálkozásból, és máris jelentősen csökkenne a szívbetegség és szívhalálozás. Hogy mit szólna ehhez az étolaj ipar?

                          kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES

 

Az omega-6, Keys csodafegyvere mára sokkal több halottat produkált, mint az egész II. világháború. Ahogy Hitler mögött is, úgy a "koleszterincsökkentő" mozgalom mögött is ott állt és áll az ipar.


Mára olyan sok kutatás bizonyítja az omega-6 veszélyességét, hogy kellően naiv ember akár el is csodálkozhatna, miért van akkor még ez a káros anyag forgalomban?


De sajnos, az omega-6 körkörös védelmét továbbra is intenzíven folytatják. Az Amerikai Szívtársaság (AHA) 2017-es elnöki ajánlásából idézek: "Összefoglalva, a randomizált, kontrollált vizsgálatok, amelyek csökkentették a telített zsírok bevitelét az étrendben, és többszörösen telítetlen növényi olajjal (azaz omega-6-tal) helyettesítették azt, 30%-kal csökkentették a szívbetegséget, hasonlóan a sztatinkezeléssel elért csökkenéshez.
Egy ilyen rövid szövegben rögtön legalább négy hazugság található, amit persze csak a szakirodalmat ismerőknek nyilvánvaló. Egyrészt, a sztatinok (koleszterincsökkentők) nem csökkentik a szívbetegségeket és a szívhalálozást (Szendi, 2009, 2018). Másrészt számos vizsgálat bizonyítja, hogy az állati zsírok fogyasztása nem hogy ártana, de inkább védelmet jelent a szívproblémákkal szemben (Dehghan és mtsi., 2017), minek kéne hát kicserélni omega-6-ra? A harmadik hazugság, hogy a megnövelt omega-6 csökkenti a szíveredetű megbetegedéseket és halálozást. Az AHA elképesztő ajánlására többen nekiveselkedtek a cáfolatnak. Így derült fény a negyedik hazugságra, miszerint az ajánlás tudományos bizonyítékokon alapszik. Pl. Steven Hamley szétválogatta a jól kontrollált vizsgálatokat (sok tényezőt figyelembe vevő) a rosszul tervezettektől, és az omega-6-nál nulla védőhatást talált (Hamley, 2017). Philip Calder "Az Amerikai Szívtársaság n-6 zsírsavakról szóló tanácsa: bizonyítékokon alapul vagy elfogult bizonyítékokon?"írásában az AHA által is ismert meggyőző vizsgálatokon keresztül vezeti le, miért bődületes hazugság az AHA álláspontja (Calder, 2017)

   kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES


Az omega-6-tal kapcsolatos, emberi életeket kockára tevő aljas hazudozás évtizedekre visszamenőleg visszakövethető.


Persze, hogy felháborodunk Mengele "kísérletein". De ezek az omega-6-tal végzett vizsgálatok olyan nagyon különböznek Mengele emberkísérleteitől? És a megannyi, az omega-6 veszélyességét bizonyító vizsgálat ellenére az emberek egészségét szolgálni hivatott orvoslás és dietetika miért ajánlgatják továbbra is a növényi olajokat, mintha azok kifejezetten egészségesek volnának?.- idézetek innen :https://www.tenyek-tevhitek.hu/halal_az_olajos_uvegben.htm


 kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése