Oldalak

2022. február 16., szerda



Rango


kép: PARAMOUNT PICTURES & NICKELODEON MOVIES

„Hiszen vágyódom utána, hogy lássalak titeket és juttassak nektek némi lelki kegyelmet.” (Róm 1,11)

„Karoljátok fel szeretettel azt, aki gyenge a hitben, de anélkül, hogy vitatkoznátok az eltérő felfogásokról. Némely ember azt hiszi, hogy mindenfélét szabad ennie; aki pedig gyenge, az még növényekkel táplálkozik”. (Róm 14,1–2)

„Tehát akár esztek – úgymond – akár isztok, akár bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére cselekedjetek.” (1Kor 10,31)

Maradj a szükség határán belül , ...csak annyit egyél tehát, amennyi elűzi az éhséget , ... Hogy tehát a test a lélek kellemes hordozója legyen, és hogy a kormányos biztosan ülhessen a kormány mellett, a közkatona pedig könnyedén adhassa kézbe a fegyvert, teremtsd meg magadban az összhangot., ... Legyőzhetetlen nem az, akinek sokja van, hanem az, aki a kevéssel is beéri.,...Ne törekedjünk tehát arra, hogy senki se ártson nekünk, hanem arra, hogy ne árthasson, még ha akarna is. Ezt pedig csak úgy érhetjük el, ha szükségleteink korlátján belül maradunk és többre nem vágyakozunk. Mert így itt a földön is lehet élvezetünk és a mennyei boldogságot is elérjük, a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme és szeretete által, akivel együtt az Atyának és a Szentléleknek dicsőség, hatalom, tisztelet, most és mindenkor és mindörökkön örökké. Amen.- Gerecs Szaléz (ford.) Az egyházatyák szentbeszédeiből – II. kötet Aranyszajú Szent János homiliái a Római-levélhez

kép: PARAMOUNT PICTURES & NICKELODEON MOVIES


Na és akkor nézzük csak ... van itt egy ázsiai jellegü pirított tészta amit sokan tévesen nem így készítenek mert nem pirítják meg előre a tésztát , hanem a már készre főtt tésztát pirítják egy kis szójaszósszal - hát van különbség !

Tehát a legvékonyabb durum spagettit egy kis zsíron egy nagy serpenyőben megpirítjuk úgy mint a tarhonyát szoktuk vagy a lebbencs tésztát .


Amint kellően megpirult felöntjük egy kis vízzel úgy hogy éppen ellepje , lefedjük és így főzzük mig a tészta majdnem készre fő , ekkor ízesítjük egy kevés ételízesítővel , ötfűszer keverékkel és egy ev. kanál sötét szójaszósszal és befejezzük a főzést ügyelve hogy a tészta le ne ragadjon .


A pirított tésztát különféle kombinációkban lehet tálalni , sokféle feltéttel ! Jelen esetben szaftos fasírttal ettem melynek receptje megtalálható a blogon itt :https://gasztropusztitas.blogspot.com/search?q=szaftos+fas%C3%ADrt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése