Oldalak

2012. június 22., péntek

 

Tojásos nokedli - 

 

divatosan , egy kis olasz beütéssel - á la carbonara -

 

Ennek az ételnek az egyszerűségében rejlik  a nagyszerűsége,éppen ezért nagyon könnyű elrontani ! Kellő odafigyelés hiányában egy rántottás nokedlit kapunk , amin esetenként a tojás taplószerűen kiszáradt és van úgy hogy a nokedli pedig még csirizes állagú .  


 Kevés kolozsvári szalonnát pirítunk egy kis vajon / én adtam hozzá egy kis csípős zöld paprikát is mert szeretem /majd a pörcöt kiszedjük és félretesszük .

     Ez a nokedli 3/4 rész teljeskiörlésü és 1/4 rész finom lisztből készült 2 tojással azért ilyen barnás
   A kifőtt és leszűrt nokedlit a zsiradékra szedjük, adunk hozzá a főzővízből , 1-2 kanállal és jól összekeverjük , a tüzet elzárjuk !  
  
  
 Az előre elkészített tojással / 1 egész tojás + 2 tojássárgáját egy kis jó zsíros falusi tejjel ,ennek hiányában egy kis tejföllel vagy tejszínnel felverjük / összekeverjük és levesszük a tűzhelyről , azonnal tálaljuk !   
      

Megszórjuk a szalonnapörccel és jó sok frissen őrölt borssal , ha szükséges akkor sózzuk is de csak óvatosan , mert a szalonnapörc az eredendően sós .


A tojás kellően krémes lesz és rásimul a nokedlire ha kellő időben , a megfelelő hőmérsékleten kevertük össze a nokedlivel / ez igényel egy kis gyakorlatot és tapasztalatot , de nem olyan nagy ördöngösség / ami kellemesen szaftos marad .


  Végül , de nem utolsó sorban ne feledjük a hűtött fejes salátát is feladni a megfelelő és hozzáillő kiegészítőkkel .

 Egy korsó habos frissen csapolt kőbányai világos sört ittam hozzá !

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése