Oldalak

2014. december 6., szombat

  embed>

 

Ha eljő majd a Mikulás / II

édesség, bonbon, trüffel, praliné.....

                                        kép:   mikulas-virgacs-krampusz-
Folytatva az előző részt , beszerezzük a további hozzávalókat . Először is jó minőségű keserű csokoládét , mert csak a jó csokoládé egészséges , nincs benne szója , meg különféle adalékok és pótlékok , kakaóvaj helyett pl. : pálmaolaj , shea , mangó magzsír , illipe , E 422 glicerin , E 414 gumiarábikum stb. ; és sok cukor , hogy ezekkel megtévesszék a gyanútlan , vagy vékonypénzű csokikedvelőt .

Hozzávalók:

150 g jó minőségű étcsokoládé

1 ek vaj

90 ml tejszín
1 dcl zöld dió pálinka

 2 ek akácméz

1 ek zöld dió aprítva

kakaópor / a forgatáshoz

Elkészítés:

 

Lépés 1

A tejszínt és a mézet és a vajat gyöngyözésig melegítem.


Lépés 2

A csokit apróra töröm és felolvasztom (víz-gőz fölött).

Lépés 3

Állandó keverés mellett apránként hozzáadom a csokihoz a meleg, mézes tejszínt és a zöld diót is .

Lépés 4

Végül hozzáadom a pálinkát is. Alaposan átkeverem .

Lépés 5

A krémet  lapos dobozba öntöm, vagy kanalazom, és hűtőbe teszem néhány órára. Lényeg, hogy formázható állagúra dermedjen.
Formázás:
Gömböket formázok a dermedt krémből és csokireszelékbe forgatom , ismét a hűtőbe teszem.


 A másik változat a meggylikőrből kinyert magozott meggy felhsználásával készült hasonlóan a zöld diós trüffelhez csak itt gesztenyemasszát is használtam.

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza
1/2 dcl meggylikőr
6 drb keksz  ledarálva 
2 ek nyírfacukor
meggy
10 dkg étcsokoládé-reszelék

Elkészítés: 
 A gesztenyemasszát a nyírfacukorral, meggylikőrrel , daráltkekszel összekeverjük. Golyókat formálunk , mindegyik közepébe 1-1  meggyet teszünk ,  meghempergetjük csokireszelékben. 
A golyóbisokat sokféleképpen lehet variálni , mert a trüffel készítés és ennek rokonai a praliné és a bobon készítés igen élvezetes elfoglaltság .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése