Ha eljő majd a Mikulás / II
kép: mikulas-virgacs-krampusz-
Folytatva az előző részt , beszerezzük a további hozzávalókat . Először is jó minőségű keserű csokoládét , mert csak a jó csokoládé egészséges , nincs benne szója , meg különféle adalékok és pótlékok , kakaóvaj helyett pl. : pálmaolaj , shea , mangó magzsír , illipe , E 422
glicerin , E 414
gumiarábikum stb. ; és sok cukor , hogy ezekkel megtévesszék a gyanútlan , vagy vékonypénzű csokikedvelőt .
Gömböket formázok a dermedt krémből és csokireszelékbe forgatom , ismét a hűtőbe teszem.
A másik változat a meggylikőrből kinyert magozott meggy felhsználásával készült hasonlóan a zöld diós trüffelhez csak itt gesztenyemasszát is használtam.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
1/2 dcl meggylikőr
6 drb keksz ledarálva
Elkészítés:
Hozzávalók:
150
g
jó minőségű étcsokoládé
1 ek vaj
90 ml tejszín
1 dcl zöld dió pálinka
2 ek akácméz
1 ek zöld dió aprítva
kakaópor / a forgatáshoz
Elkészítés:
Lépés 1
A tejszínt és a mézet és a vajat gyöngyözésig melegítem.
Lépés 2
A csokit apróra töröm és felolvasztom (víz-gőz fölött).
Lépés 3
Állandó keverés mellett apránként hozzáadom a csokihoz a meleg, mézes tejszínt és a zöld diót is .
Lépés 4
Végül hozzáadom a pálinkát is. Alaposan átkeverem .
Lépés 5
A krémet lapos dobozba öntöm, vagy kanalazom, és hűtőbe teszem néhány órára. Lényeg, hogy formázható állagúra dermedjen.
Formázás:Gömböket formázok a dermedt krémből és csokireszelékbe forgatom , ismét a hűtőbe teszem.
A másik változat a meggylikőrből kinyert magozott meggy felhsználásával készült hasonlóan a zöld diós trüffelhez csak itt gesztenyemasszát is használtam.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
1/2 dcl meggylikőr
6 drb keksz ledarálva
2 ek nyírfacukor
meggy
10 dkg étcsokoládé-reszelék
meggy
10 dkg étcsokoládé-reszelék
Elkészítés:
A
gesztenyemasszát a nyírfacukorral, meggylikőrrel , daráltkekszel összekeverjük. Golyókat
formálunk , mindegyik közepébe 1-1 meggyet teszünk , meghempergetjük csokireszelékben.
A golyóbisokat sokféleképpen lehet variálni , mert a trüffel készítés és ennek rokonai a praliné és a bobon készítés igen élvezetes elfoglaltság .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése