Oldalak

2022. június 22., szerda



 A mindent látó szem ,

 az isteni entitás szimbolikájával való visszaélés 



kép: a Szentpétervári Kazányi székesegyház homlokzata

kép:a Szentpétervári Kazányi székesegyház beltér


A zsoltárokban az Isten szeme kifejezi Isten gondviselését, oltalmát, mindentudását , ítéletét stb. - Ikonográfia: A barokk templomokban igen gyakori az oltár fölötti háromszögben megjelenő Isten szeme . Szentháromság-ábrázolásokon a teremtő és gondviselő Atyaisten jelképe . A 17. sz. 2. felétől gyakori a templomokban az oltárok, a szószék és az orgona tetején, olykor edényeken is Isten szeme, mint Szentháromság-szimbólum, illetve a teremtő és mindenütt jelenlévő Atyaisten jelképe. A 19. sz: épített paraszházakon is látható. Jézus korában Isten szemének is nevezték a Genezáreti tavat . A tó és környéke Jézus nyilvános működésének Jeruzsálem mellett a legfontosabb területe .








Egyesek szerint a szabadkőművesek és a velük össszefonódott illuminátusok /megvilágosodottak / különféle szimbólumokat és képeket használnak , amelyek elősegítik a szervezetről létező misztikus kép ápolását. Ide tartozik a pentagramma, az obeliszk /piramis és a mindent látó szem.







A háromszögbe zárt szem a Szentháromság - vagy isteni entitás - éberségére utal az emberiség eseményei felett. Ezért úgy gondolják , hogy ezt a képet a tudomány, a fény és a szellem fontosságának jelzésére választották.

Nem célom itt e titkos társaság/ok/ történelmének vázolása de bizonyos összefüggésekre rávilágítok .

A szabadkőművesség elveti Krisztus Egyházát, tagadja a kereszténység igaz vallás jellegét, racionalizmusával és emberközpontúságával a vallási közömbösség és a szabadgondolkodás irányába hat. Ezért XII. Kelemen p. 1738. IV. 28: In eminenti (DS 2511), XIV. Benedek p. 1751. V. 17: Providas bullájával a szabadkőműveseket elítélte, a belépést kiközösítés terhe alatt megtiltotta; 1814. VIII. 13: Consalvi bíb. ítélte el. XII. Leó p. 1825. III. 13: Quo graviora mala, XVI. Gergely p. 1832. VIII. 15: Mirari vos (DS 2730) megnyilatkozásával megerősítette a korábbiakat. IX. Pius p. (ur. 1846-78) beszédeiben és körleveleiben (Qui pluribus, DS 2783, Syllabus; Quanta cura, DS 2894) szólt a szabadkőművesség ellen. XIII. Leó p. 1884: kiadta a Humanum genus enciklikát (DS 3156-58), 1892, 1894: és 1896: más megnyilatkozásokat. 1917: a CIC 2335.k. önmagától beálló, a Szentszéknek fenntartott kiközösítéssel büntette a szabadkőművesekhez vagy a hozzá hasonló szervezetekhez tartozókat. Mert egyedül Jézus Krisztus az Igazság Mestere, és a keresztények egyedül Őbenne találhatják meg a világosságot és az erőt ahhoz, hogy Isten tervei szerint éljenek és testvéreik igazi javát szolgálják.”- Katolikus Lexikon

Az összeesküvés elméletek nagy részé szerint a szabadkőművesek célja az hogy egy maroknyi ember a háttérből mozgatva a szállakat uralja az egész világot a befolyásával , céljuk egy új világrend létrehozása ahol gyakorlatilag egy kormány , egy hatalom /pénzhatalmi rendszer / irányítaná a teljes bolygót .
A világpolitikában zajló kaotikus események, gazdasági válságok és háborúk hátterében egyes vélekedések szerint egy maroknyi hatalmasságból álló láthatatlan csoport, az illuminátusok aknamunkája érhető tetten.
Az Új Világrendről szóló legismertebb összeesküvés-elmélet Milton William Coopertől, az amerikai haditengerészet egykori hírszerző tisztjétől, valamint John Colemantől, a James Bond-romantikából is ismert híres brit hírszerző szolgálat, az MI6 egykori titkosszolgálati ügynökétől származik.
Az illuminátusok meghosszabbított keze az 1954-ben életre hívott és a szabadkőműves páholyokhoz hasonlóan tökéletes titoktartás mellett működő informális tanácskozó testület, a Bilderberg-csoport , és a szcientológusok sőt – Coleman vélekedése szerint – még az 1927-ben létrejött szélsőséges iszlamista szervezet , a Muszlim Testvériség is .
Az ők kötelékükbe tartozik a jelenlegi legradikálisabb csoport , a neoszalafista Iszlám Állam akik a kapott instrukciók „postásai” és végrehajtásuk felelősei.
A világ feletti globális uralom megszerzésének forgatókönyvének célja a társadalmak szétzilálása , az egyének tudati manipulálhatóságának megteremtése , a felettük való korlátlan befolyás megszerzése végett.
Ennek egyik eszköze a morális iránymutatást és normákat adó vallások lejáratása , valamint fokozatos felszámolása , a társadalom legerősebb sejtje , a családi kötelékek fellazítása , a házasság intézményének szétzilálásával. Ezt a szabadosság, a házasságon kívüli kapcsolatok , a szingli és genderkultusz , valamint a különböző szexuális devianciák propagálásával lehet elérni.
A konteóhívők szerint a megvalósítandó programpontok közül a patrióta gondolkodásmód , a nemzettudat felszámolása az egyik legfontosabb ,
ezt a nemzeti hagyományok lejáratásával , ósdinak , maradinak nyilvánításával és az úgynevezett multikulturális társadalmak kiépítésével vélik megvalósíthatónak.
A háttérhatalomról szóló összeesküvés-elméletek szerint az országok eladósításának hátterében is az illuminátusok aknamunkája fedezhető fel.
A nemzeti kormányok és egyes nagyobb, közös kulturális gyökerekre épülő közösségek meggyengítésének másik legfőbb eszköze a globális gazdaság , benne az államok eladósításával , a protekcionista jellegű nemzetgazdasági szabályozók kiiktatásával és a transznacionális vállalatok igényeinek megfelelő szabályok kierőszakolásával.
A világban zajló nagy konfliktusok valós mozgatórugói többnyire kevéssé ismertek a közvélemény előtt .
"Az ukrán - orosz háború kapcsán ma sem tudjuk , hogy azok a globális hatalomtektonikai erők, amelyek e háború legmélyebb „generátorai”, mit is akarnak valójában. Mi több, az is elképzelhető, hogy nem „konkrét” forgatókönyvként megfogalmazható céljaik vannak, hanem egyetlen stratégiai céljuk a világnak, mint komplex rendszernek a minél rendezetlenebbé tevése .
A közel nyolcmilliárdos népességű emberiség a maga kétszáz országával és tucatnyi több ezer éves nagykultúrájával egy olyan szuperkomplex rendszer, amely lehetne önszabályozó, ám ha ebben a rendszerben újra és újra felbukkannak olyan mintázatok, amelyek nem véletlenszerűek, akkor ezek mögött mégiscsak feltételeznünk kell egy olyan „rendező erőt”, amely anélkül vesz részt a rendszer dinamikájának meghatározásában, hogy ez „látható” volna. És az is teljesen logikus feltételezés lenne, hogy azért nem akar „látszani”, mert így döntéseinek következményeiért semmilyen felelősséget nem kell vállalnia, hisz aki nem látszik, az „nincs”, és egy „nem létező” erőről bármit feltételezni merő összeesküvés-elmélet."- Bogár László - a 230. videoblogból .
Az egész klímaügy is értelemszerűen Oroszország és Kína ellen irányult, hiszen Oroszország a legnagyobb energetikai, majd fosszilis energiákban exportőr, Kína meg a legnagyobb importőr, tehát teljesen világos, hogy az egész klímahisztéria legmélyebb oka valójában a globális energetikai rendszer hatalmi ellenőrzése, és Oroszország és Kína megbélyegezhetőségére épült. Látható, és a háború óta ez mélyül el most rohamos gyorsasággal, hogy minden pusztító ötlet az amerikai birodalomtól jön, és Európában a magyar miniszterelnököt kivéve senki nincs már az uralmi struktúrában, aki ezt felismerné, és volna tudása és bátorsága ezzel szembeszállni." (Bogár László)

Ezek után lássuk miből élünk
Ezúttal nem egy ételjavaslattal hanem egy gyümölcsajánlattal jövök :
Kora nyáron megjelennek a friss gyümölcsök, köztük a faeper is. Ez a fekete és fehér színű gyümölcs édes és lédús.
A hagyományos kínai orvoslás szerint a faeper íze édes és savanyú, jellege hideg, táplálhatja a májat és vesét, kiegészítheti a vért és yint, serkentheti a nyál kiválasztását, nedvesítheti a beleket, ápolhatja a szemeket, illetve nyugtathatja a szellemet. Ez a fajta gyümölcs segíthet enyhíteni a yin és a vér elégtelensége által okozott szédülést, fülzúgást, palpitációt, nyugtalanságot, álmatlanságot és székrekedést.
A régi hagyományos kínai orvoslási könyvek is nagyra értékelték a faepret.
Táplálkozási szempontból nézve a faeper  glükózt, fruktózt,/100gr, -ban összesen 11 gr. CH - amiből kb. 8 gr. cukor / B1-, B2-, C-vitamint, karotint, vasat, csersavat, almasavat és kevés sztearinsavat, olajsavat tartalmaz.
A modern orvostudomány bebizonyította, hogy más gyümölcsfajtákhoz képest a faeper viszonylag magas táplálkozási és egészségmegőrzési hatású, hatékonyan akadályozhatja az oxidációt, és lassíthatja az öregedést.
Még azt is érdemes megemlíteni, hogy a faeper mind vasban, mind C-vitaminban gazdag, ezért táplálhatja a vért.
A vashiányos vérszegénységben szenvedők, a gyenge alkatúak, a súlyos betegség után felépültek, a kismamák számára megfelelő mennyiségű faeper fogyasztása pótolhatja a vért.
A rossz arcszínnel rendelkező nőknek a faeper serkenti a csí- és vérkeringést, táplálhatja a szemeket, és szebbé varázsolhatja a bőrt.
Emellett a faeper nedvesítheti a beleket, ezért enyhítheti a székrekedést is.
Szövegforrás: 养生每日推送


Itt jegyzem meg hogy azért ajánlom ezt a gyümölcsöt mert ez nem kapható a szupermarketekben sem a piacokon , ezért mentes a különböző permetszerektől , tartósítószerektől és egyéb kemikáliáktól amelyek maradványai különféle egészségkárosító hatással járnak ! 
Az eperfafélék termései köztudottan gazdag flavonoidforrások, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívműködésre.

Közismert, hogy a piros és sötétlila színű gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidáns hatóanyagokat.

A fehér eper olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonló hatással vannak a 2-es típusú cukorbetegségben szedett gyógyszerekéhez. Lassítják a bélben lévő cukrok lebomlását és felszívódását a vérben. Ez segít a vércukorszint szabályozásában.
Ezenkívül gazdag szerves savakban, C-vitamin, pektin, rost, karotin forrás. Ezek a tápanyagok hatékonyan kezelik a mandulagyulladást, a köhögést, a lázat, a hasmenést, a fejfájást és egyéb gyulladásokat.Ugyancsak magas az antioxidáns tartalma, amely jelentősen csökkentheti a koleszterinszintet, és hosszú távon fogyasztva megelőzheti és kezelheti a szívbetegségeket.
Ez a csodálatos növény nagyon hasznosnak bizonyult:
a cukorbetegség,
a magas vérnyomás,
a magas koleszterinszint,
a gyakori megfázás,
az izom- és ízületi fájdalom, ízületi gyulladás,
a székrekedés,
a fülcsengés,
a szédülés,
a hajhullás
és a koraszülés elkerülése esetében.
Egy Texas-i Egyetemen végzett tanulmány szerint a fehér eperbogyó gazdag resveratrolban, fenolban, amely hatékonyan képes kezelni a különböző rákos megbetegedéseket és szívbetegségeket.
A fehér eperben lévő hatóanyagok képes feldolgozni a cukrot a véráramban és segíteni a szervezet cukorbontását. Ezenkívül megelőzheti az inzulin felhalmozódást a véráramban.
Kutatásokkal igazolták, hogy a fehér faeper kivonata megakadályozza a Hepatitis C és a HIV fertőzés kialakulását.
Nagy számban tartalmaz resveratrolt, ezáltal rákellenes és gyulladáscsökkentő hatású. Jó hatást fejt ki neuroprotektív tulajdonságai miatt a Parkinson-kórra és az Alzheimer-kórra is.
Az eperfa fája igen kemény. Alig szegezhető. Sárga színe miatt hordók készítésére, (főleg pálinkához) szívesen alkalmazták.
A friss levelet megszárítva natúr teaként vagy teakeverékekbe használhatjuk. Cukorbajban (diabetes) szenvedőknek ajánlott.
Nyersen fogyasztható
Befőttként, vagy mély-hűtve tárolható -https://nepgyogyaszat.com/cikkek/a-faeper-csodalatos-gyogyhatasai/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése