Spagetti carbonara medvehagymával
mert most van a szezonja !
Így március idusán Sándor , József nap környékén már van medvehagyma bőséggel és fokhagymás ízvilága a friss zöldjével remekül hozza a tavasz ízét az ételekbe téve .
Számtalan carbonara recept elérhető
manapság , a legjobb chefektől , egyszerűek és komplikáltak egy-egy kis
csavarral hogy az eredmény biztos legyen .
Most a lehető
legegyszerűbbet teszem közzé , amely puritánsága ellenére , véleményem szerint
egyike a legfinomabbaknak .
Le kell szögezni
hogy csak friss tojással készíthető és nem kell hozzá sem por , sem
tejszín , sem tej , csak :
2 személy részére :
- 20 dkg. spagetti - durum ,
lehetőleg Nr.5
- 2 egész tojás + egy sárgája
- 15-20 szál medvehagyma
- 15 dkg. jó húsos füstölt kolozsvári szalonna
- 10 dkg. parmezán + 10 dkg. jófajta kemény sajt
- só , bors
Feltesszük a spagettinek a főzővizet és amikor lobogva fő megsózzuk , beletesszük a spagettit , időnként meg-meg kavarjuk .Míg a spagetti fő , egy magas falú serpenyőben egy kis olívaolajat melegítünk és odatesszük sülni a felkockázott kolozsvári szalonnát . Közben a tojásokat felverjük , a harmadiknak csak a sárgáját adjuk hozzá , ezután belekavarunk két maréknyi reszelt sajtot , egy ilyet egy olyat . Mikor a szalonna már megpirult rádobjuk a fellaskázott medvehagymát , egy kicsit együtt sütjük , aztán félrehúzzuk a tűzről . Ha spagetti már al dente , akkor egy szűrőkanállal egyenest a sült szalonnára merjük /nem kell leöblíteni , az csak elhűtené /, jól
összekeverjük és a főzővízből még egy merőkanálnyit hozzáadunk , közben
kevergetjük és ráöntjük a tojást és lehúzzuk a tűzről . Gyors mozdulatokkal
összekeverjük , bőven megszórjuk frissen őrölt borssal . Azonnal tálaljuk , a
tányérra még szórunk egy kis reszelt parmezánt .
kép: http://beastie-bistro.blogspot.hu/
Feltesszük a spagettinek a főzővizet és amikor lobogva fő megsózzuk , beletesszük a spagettit , időnként meg-meg kavarjuk .Míg a spagetti fő , egy magas falú serpenyőben egy kis olívaolajat melegítünk és odatesszük sülni a felkockázott kolozsvári szalonnát . Közben a tojásokat felverjük , a harmadiknak csak a sárgáját adjuk hozzá , ezután belekavarunk két maréknyi reszelt sajtot , egy ilyet egy olyat . Mikor a szalonna már megpirult rádobjuk a fellaskázott medvehagymát , egy kicsit együtt sütjük , aztán félrehúzzuk a tűzről . Ha spagetti már al dente , akkor egy szűrőkanállal egyenest a sült szalonnára merjük /nem kell leöblíteni , az csak elhűtené /, jól
összekeverjük és a főzővízből még egy merőkanálnyit hozzáadunk , közben
kevergetjük és ráöntjük a tojást és lehúzzuk a tűzről . Gyors mozdulatokkal
összekeverjük , bőven megszórjuk frissen őrölt borssal . Azonnal tálaljuk , a
tányérra még szórunk egy kis reszelt parmezánt .
kép: http://beastie-bistro.blogspot.hu/ |
Ez a recepted az eredeti, igazi, talján szénégetők spagettije, persze kivéve a medvehagymát, az egyik legjobb tésztaétel.
VálaszTörlésA medvehagyma igen jó ízt ad rá, nagyon fincsi, bár én egy kevés tejszínt is szoktam, de ez az én szám íze szerinti elkészítés, valóban anélkül is jó, gyakran készítem is.
Ha elég tojást használsz és jó minőségű sajtot jó sokat akkor véleményem szerint nem kell a tejszín !
Törléstudom... de én azért használom, mert úgy szeretem :-)bocs
Törlés