avagy a sógoréknál , Schafskäse spätzle /sajtos galuska /
a tótoknál pedig bryndzovéhalušky
Ez az egyszerű étel igen emblematikus szereplője a kárpátmedencei konyháknak , mert majd minden szomszédunknál előfordul változatos formákban és összetevőkből . Nem reklámozni akarom , de ahogy bóklásztam a boltban /karfiolt keresve , de nem találva / ráakadtam egy akciós spätzle-re , kiváló német minőség , ráadásul durum tésztából , hát ezt nem hagyhadtam ott .
kép:http://www.buzzle.com
Kell még hozzá jófajta húsos szalonna , ha lehet kolozsvári , a múlthéten kaptam jófajta juhtúrót a szatmári rokonaimtól ezzel készítjük majd és kell még minőségi tejfel is és mivel most szezonja van még teszünk rá egy kis medvehagymát .
Miután a kifőtt tésztát összekevertük a kisült szalonnával és a zsíron egy kicsit megfuttatott medvehagymával , rátesszük a juhtúróval összekevert tejfelt és az egészet a forró sütőbe tesszük egy kevés időre .
Én ezt az ételt sima nokedlivel szoktam készíteni, amikor mindent összekeverek akkor egy tepsibe simítom és még összesütöm egy kicsit, aztán tejfölözzük, egyszerűen imádjuk :-)
Én ezt az ételt sima nokedlivel szoktam készíteni, amikor mindent összekeverek akkor egy tepsibe simítom és még összesütöm egy kicsit, aztán tejfölözzük, egyszerűen imádjuk :-)
VálaszTörlésHát igen , nagy a diverzitás ebben a témában - a sztrapacska is ilyen ! :-)
Törlés