Oldalak

2020. május 16., szombat



   Megvilágosodás 


      A katolikus  Egyházban a megvilágosodásnak alapja a →szentségek, a mind szorosabb kapcsolat a személyes Istennel, a Szentháromsággal és Jézus Krisztussal, aki maga a világosság (vö. Jn 1,9; 8,12; Lk  -  http://lexikon.katolikus.hu/M/megvilágosodás


    Az mármost teljesen világos hogy ez a blog megváltozott , teljesen a gasztropusztítást szolgálja , mert számomra már nyilvánvaló hogy a mai nap embere a gasztronómia keresztjén feszül meg , mert nem képes lemondani a kényelmes életről és az élvezetek hajszolásáról , ezen hozzállásuk viszi őket a romlásba . Mert :

„… tágas az a kapu és széles az az út, amely a pusztulásba vezet, és sok ember jár rajta.Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.”(Máté 7:13)

Igen, a hozzáállásuk, lustaságuk, gyarlóságuk, ócska kifogásaik, emberi gyengeségeik sarcolják meg az éveiket, az egészségben eltölthető éveik számát. Az egészségükkel és éveik számával fizetnek azért, mert gyengék.          -https://www.drpetervaczi.com/

   Ugyanis: valahogy azt kéne megérteni hogy minden a fejben dől el , vagy van akarat a változtatásra vagy nincs és ha eldönti a delikvens hogy a ketogént választja akkor nem mindig a kibúvókat kell keresni hogy ezt mivel lehet helyettesíteni , amazt mivel lehet pótolni , akkor következetesen kell csinálni nem úgy hogy nekem ez még belefér . És valahogy azt is meg kéne érteni hogy a ketogén az nem diéta és főleg nem fogyókúra az életmód ,mégpedig egy helyreállító életmód amelyik helyreállítja a test egészséges működését , na ezért nem lehet semmiféle engedményeket tenni , mert az a test amelyik úgy 30-40 éven keresztül /nálam már vagy 60 /, a szénhidrát , zöldség ,tejtermék és cukor zabálással rontotta állapotát és végül megroggyant azt csak terápiásan lehet helyrehozni és nem egy pár hét alatt .
"Filozófiai magasságokban kezdve az elmélkedést, szögezzük le: mindenki saját sorsának kovácsa. Minden ember élete, sorsa, egészsége a gondolkodásmódján múlik. Hogy a gondolkodásmódja min múlik, azt ne feszegessük, mert túl messzire vezetne, jóval meghaladná e bejegyzés kereteit.
       Ha egy felnőtt, önálló ember megbetegszik, az azért van, mert úgy gondolkodik ahogy, ezért úgy él, ahogy. Ennek következtében vagy egészséges (marad) vagy megbetegszik előbb-utóbb.
A betegség nem isten csapása, hanem jelzés: valamit NEM JÓL csinálsz.
Különösen igaz ez a krónikus (civilizációs) betegségekre. Lehetőség arra, hogy átgondold az életstílusodat és megtaláld az okokat, melyek megbetegítettek, majd megtaláld a megoldást, ha ki akarsz mászni a kelepcéből."           -https://www.drpetervaczi.com/post/az-emberi-ostobaság I
A paleo-ketogén életmód egy borotvaélen táncolás.
Neeem, ennél azért jobb. Inkább egy keskeny pallón közlekedés a mocsár felett.
Bármelyik irányba lépsz rosszul, elsüllyedtél.

Ezután ha jól megnézzük őseink étkezési szokásait , akkor azt tapasztaljuk hogy ők bizony a ketogén életmód szerint éltek . És akkor lássuk egy régi magyar szakácskönyv mit ajánl ? Simai Kristóf szakácskönyvében :Vaddisznófej



 Miután a fültövön levágták a nyakáról a vaddisznó fejét , a száján és a nyaka csigáján keresztül szúrtak egy nyársat és jól megperzselték  , ami a pörzsöléskor nem jött le azt tüzes lapáttal leégették . Miután kellőképpen megtisztították és tisztára sikálták , megfeketítették eképpen : egy marék zabszalmát elégettek s annak az összemorzsolt pernyéjét megszitálták és összekeverték tojásfehérjével és bekenték vele a disznófejet , akár kétszer is hogy szép fekete legyen . Aztán egy nagy fazékban hideg vízre teszik , had ázzon . Ha kiázott egy nagy fazékban felteszik főni , hideg vízben , borecettel , borral egyenlő mértékben , babérlevéllel , egy marék sóval ,zsályával,és jól megfőzik , ha levét elfövi ,akkor egyenlő mértékben újra töltik és készre főzik . Ha megfőtt cserépfazekastul együtt félreteszik had hűljön ki. Aztán egy rácsra teszik had csepegjen le , majd egy összehajtogatott asztalkendőre egy tálba , s zöld fenyő ágakkal vagy narancslevelekkel ékesítik fel , a szájába egy piros almát tesznek és hidegen szolgálják fel .
    Ez a recept 1795-ből való , de találkozhatunk vele Az ínyesmester ünnepi és köznapi ételsorai-ban ,amit Magyar Elek közölt a Pesti Napló oldalain és könyvalakban is kiadta először 1932-ben .
"Vaddisznóra már a római korban is vadásztak, karácsonyi fogásként viszont csak a 16. századtól tekintettek rá. Fennmaradt egy 1553-ban lejegyzett recept, amely szerint a fejet megfőzték, rácsra helyezték, leöntötték borral, majd folyamatos borral locsolgatás mellett roston megsütötték. A megterített asztal közepére helyezve tálalták, és általában fekete szósszal szolgálták fel. Ez utóbbi külön érdekesség: cseresznyeszirupból, cukorból, gyömbérből, borsból, szegfűszegből, mazsolából, mandulából és fahéjból készítették."   -https://:https://izeselet.hu/magazin/frumenty-es-vaddisznofej-

Mivel manapság már igen nehéz vaddisznófejhez hozzájutni , hacsak nincs az embernek egy derék vadász barátja , ezt az ételt véleményem szerint el lehet készíteni egy jó mangalicafejből is , amit szintén nem könnyű szerezni .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése