Lecsuszás
A vodka csak 0-4 C° az igazi mert másképpen agresszívnak hat . Mit is ihatnánk mást egy agresszió közepén ? Amennyiben zöldfülűnek számítasz a témában, Thibault azt javasolja, hogy ismerkedj meg a száraz Martini készítésével, mivel nincs ennél tökéletesebb koktél a különböző vodkák összehasonlításához. Ha pedig már kipróbálod, csináld úgy, hogy James Bond is büszke legyen rád, szigorúan .- a Dívány szerint .
|
És ha már eleget ittál és érzed a bódulatot már nemigen tudsz szabadulni a delíriumtól . Csalóka érzés kerít hatalmába , forog veled a világ és mintha csúsznál lefelé egy lejtőn .
kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES |
Először csak az ijedség kerít hatalmába , de tétován mélázol hogy vajon mi következik ezután ?
kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES |
Aztán következik a döbbenet , hogy nincs visszaút , ez már megtörtént és csak rosszabb lesz , nem várható semmi jó !
kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES |
Na valami ilyesmi történik az orosz - ukrán háború során , nincs megállás , folyamatos a csúszás lefelé .
Na és repülünk mint a nehéz kő és kitudja hol állunk meg ?
kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES |
Ezek után talán stílusos lenne egy ukrán vagy egy orosz saláta / mert annak idején az orosz urak miután jól bevodkáztak ők is salátát , Olivje salátát ettek a moszkvai l'Hermitage étteremben .A receptjeiket nézegetve nagyon hasonlítanak , mintha testvérek lennének , mert talán azok is.
kép:https:///valodisafrany/orosz /vinegret |
Ezért inkább egy könnyített Cézár salátát javasolok a francia chef Alexia Duchêne nyomán , annak is egy ketogén változatát .
Hozam: 4 adag
Idő: 25 perc
Hozzávalók
- 1 ⁄ 4 csésze plusz 2 tk. extra szűz olívaolaj, osztva
- 4 fej kis szív saláta , hosszában félbevágva
- parajdi só
- 1 ⁄ 2 csésze morzsa / darált Röfi chips , ami tk. kisütött sertésbőr
- 1 gerezd fokhagyma meghámozva és enyhén összetörve
- 1 szál friss kakukkfű
- 1 nagy tojássárgája
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 ⁄ 2 csésze növényi olaj
- 6 olajba csomagolt szardellafilé, finomra aprítva (1evőkanál)
- 1 ⁄ 4 csésze plusz 1 evőkanál. friss citromlé, osztva
- 1 csésze író
- 2 evőkanál. friss cseresznye, leszedve és durvára vágva
- Frissen őrölt fekete bors
Utasítás
- Egy közepes serpenyőbe közepes lángon adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj felforrósodott, adagonként adjuk hozzá a salátát, vágott oldalukkal lefelé, és süssük aranybarnára az egyik oldalát 3-4 perc alatt. A sült salátát enyhén sózzuk, majd egy nagy tányérra félretesszük.
- Ugyanebbe a serpenyőbe öntsünk 1½ teáskanál olívaolajat. Amikor az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, és gyakori kevergetés mellett süssük 3-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, és félretesszük.
- A majonéz elkészítése: Egy közepes tálban habosra keverjük a tojássárgáját, a mustárt és a csipet sót, majd folyamatos habverés közben, lassan öntsük bele a növényi olajat, ügyelve arra, hogy ne olyan gyorsan adjuk hozzá az olajat, hogy a majonéz elvágódjon. Hozzákeverjük a szardellát és 2 evőkanál citromlevet, ízlés szerint sózzuk, majd félretesszük.
- Egy másik közepes tálban keverje össze az írót a maradék citromlével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük. Osszuk el az íróöntetet 4 peremes tányérra, majd öntsük rá a sült salátát. Mindegyik saláta felét megkenjük majonézzel, és bőségesen megszórjuk a fenntartott morzsával. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése