Oldalak

2022. május 5., csütörtök



Lecsuszás


A vodka csak 0-4 C° az igazi mert másképpen agresszívnak hat . Mit is ihatnánk mást egy agresszió közepén ? Amennyiben zöldfülűnek számítasz a témában, Thibault azt javasolja, hogy ismerkedj meg a száraz Martini készítésével, mivel nincs ennél tökéletesebb koktél a különböző vodkák összehasonlításához. Ha pedig már kipróbálod, csináld úgy, hogy James Bond is büszke legyen rád, szigorúan .- a Dívány szerint .


 kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES


És ha már eleget ittál és érzed a bódulatot már nemigen tudsz szabadulni a delíriumtól . Csalóka érzés kerít hatalmába , forog veled a világ és mintha csúsznál lefelé egy lejtőn .


 kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES

Először csak az ijedség kerít hatalmába , de tétován mélázol hogy vajon mi következik ezután ?



 kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES


Aztán következik a döbbenet , hogy nincs visszaút , ez már megtörtént és csak rosszabb lesz , nem várható semmi jó !


 kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES


Na valami ilyesmi történik az orosz - ukrán háború során , nincs megállás , folyamatos a csúszás lefelé .
Na és repülünk mint a nehéz kő és kitudja hol állunk meg ?


 kép: PARAMOUNT PICTURES & NPCKELODEON MOVIES


Ezek után talán stílusos lenne egy ukrán vagy egy orosz saláta / mert annak idején az orosz urak miután jól bevodkáztak ők is salátát , Olivje salátát ettek a moszkvai l'Hermitage étteremben .A receptjeiket nézegetve nagyon hasonlítanak , mintha testvérek lennének , mert talán azok is. 


kép: https://karpatalja.ma/vinyegret-ukran-ceklasalata/


kép:https:///valodisafrany/orosz /vinegret


Ezért inkább egy könnyített Cézár salátát javasolok a francia chef Alexia Duchêne nyomán , annak is egy ketogén változatát .



Hozam: 4 adag
Idő: 25 perc

Hozzávalók

  • 1 ⁄ 4 csésze plusz 2 tk. extra szűz olívaolaj, osztva
  • 4 fej kis szív saláta , hosszában félbevágva
  • parajdi só
  • 1 ⁄ 2 csésze morzsa / darált Röfi chips , ami tk. kisütött sertésbőr
  • 1 gerezd fokhagyma meghámozva és enyhén összetörve
  • 1 szál friss kakukkfű
  • 1 nagy tojássárgája
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 ⁄ 2 csésze növényi olaj
  • 6 olajba csomagolt szardellafilé, finomra aprítva (1evőkanál)
  • 1 ⁄ 4 csésze plusz 1 evőkanál. friss citromlé, osztva
  • 1 csésze író
  • 2 evőkanál. friss cseresznye, leszedve és durvára vágva
  • Frissen őrölt fekete bors

Utasítás

  1. Egy közepes serpenyőbe közepes lángon adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj felforrósodott, adagonként adjuk hozzá a salátát, vágott oldalukkal lefelé, és süssük aranybarnára az egyik oldalát 3-4 perc alatt. A sült salátát enyhén sózzuk, majd egy nagy tányérra  félretesszük.
  2. Ugyanebbe a serpenyőbe öntsünk 1½ teáskanál olívaolajat. Amikor az olaj felforrósodott, adjuk hozzá  a fokhagymát és a kakukkfüvet, és gyakori kevergetés mellett süssük 3-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, és félretesszük.
  3. A majonéz elkészítése: Egy közepes tálban habosra keverjük a tojássárgáját, a mustárt és a csipet sót, majd folyamatos habverés közben, lassan öntsük bele a növényi olajat, ügyelve arra, hogy ne olyan gyorsan adjuk hozzá az olajat, hogy a majonéz elvágódjon.  Hozzákeverjük a szardellát és 2 evőkanál citromlevet, ízlés szerint sózzuk, majd félretesszük.
  4. Egy másik közepes tálban keverje össze az írót a maradék citromlével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük. Osszuk el az íróöntetet 4 peremes tányérra, majd öntsük rá a sült salátát. Mindegyik saláta felét megkenjük  majonézzel, és bőségesen megszórjuk a fenntartott morzsával. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kép : Saveur



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése