Oldalak

2013. január 15., kedd



 Farsang , meg az ételei :

 - orjaleves , főtt-orja tormamártással 

 

  Hol vannak már azok a régi szép idők amikor még két disznót vágtunk :  egyet orjára , a másikat pedig karajra ; egy mangalicát és egy nagy fehér lapost ; egyet november végén , a másikat pedig február elején ! 


 III.- A főtt hús 

   Az orjaleves alkalmával készült főtt hús versenyre kel a legjobb táfelspiccel .  

      - a kép forrása : http://igyfozanyatok.blog.hu

     Vigyázni kell hogy megőrizze porhanyós állagát , frissességét , ezért egy kevés levesben tesszük félre nehogy kiszáradjon .Körítésnek egy kevés sós vízben főtt krumplit kínálunk .

      Különféle mártásokat adunk hozzá , úgy mint : paradicsommártás , vagy sóskamártás ,esetleg tejfeles-tormamártás , de jól illenek a különféle mustárok is hozzá , meg az ecetes gyöngyhagyma !

 És egy kis retro , nosztalgia hatás :

    Ez a fogás ha bőséges akkor beillik egy főételnek is de ha csak mértékkel kínáljuk akkor : meleg előétel . 


2 megjegyzés:

  1. Érzem az illatát és az ízét is ! Mennyei !

    VálaszTörlés
  2. Ez a megfelelő jelző , kívánom hogy minél többször legyen részed ebben az érzésben in vivo !

    VálaszTörlés