Farsang , meg az ételei :
- orjaleves , főtt-orja tormamártással
Hol vannak már azok a régi szép idők amikor még két disznót vágtunk : egyet orjára , a másikat pedig karajra ; egy mangalicát és egy nagy fehér lapost ; egyet november végén , a másikat pedig február elején !
III.- A főtt hús
Az orjaleves alkalmával készült főtt hús versenyre kel a legjobb táfelspiccel .
Vigyázni kell hogy megőrizze porhanyós állagát , frissességét , ezért egy kevés levesben tesszük félre nehogy kiszáradjon .Körítésnek egy kevés sós vízben főtt krumplit kínálunk .
Különféle mártásokat adunk hozzá , úgy mint : paradicsommártás , vagy sóskamártás ,esetleg tejfeles-tormamártás , de jól illenek a különféle mustárok is hozzá , meg az ecetes gyöngyhagyma !
És egy kis retro , nosztalgia hatás :
Ez a fogás ha bőséges akkor beillik egy főételnek is de ha csak mértékkel kínáljuk akkor : meleg előétel .
Érzem az illatát és az ízét is ! Mennyei !
VálaszTörlésEz a megfelelő jelző , kívánom hogy minél többször legyen részed ebben az érzésben in vivo !
VálaszTörlés