Oldalak

2020. július 15., szerda

BUONA VENTURA





Kinyilatkoztatás




Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, miképpen mennyben, azonképpen itt a földön is. - Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket a kísértésbe; de szabadíts meg a gonosztól. Ámen.



Ma 30 éve annak hogy áttelepültem a most anyaországnak nevezett MAGYARORSZÁG -ra   , otthagyva szülőföldemet Erdélyt , annak is egy részét a PARTIUM-ot , mert létezésemet már szinte ellehetetlenítették a románok !
    ,,Buona ventura!'' A szép jövő reményében kezdtem új életet , reménykedve az isteni segítségben és hogy a fiaimnak már nem kell olyan megaláztatásokat elszenvednie mint nekem .

Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy akik Szent Bonaventura püspök mennyei születésnapját ünnepeljük, kiváló tudásán épüljünk, és lángoló szeretetét folytonosan utánozzuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen. -Diós István: A szentek élete


Tudás és hit Bonaventuránál nem zárja ki, ellenkezőleg: kölcsönösen föltételezi egymást: a hit adja értelmünknek azt a tisztaságot és azt az irányt, amely képessé tesz minket arra, hogy Istenről és az emberekről helyesen gondolkodjunk.

"A modern kori ember régóta küzd az alázat erényével..... Az alázat nem azt jelenti, hogy feladod, éppen ellenkezőleg.......az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet szentelnek kutatók is ennek a témának. Az utóbbi évtizedek önmegvalósító világában ez a fogalom nagyon negatív felhangot kapott, és most rájöttek, hogy valami félrecsúszott. Mert a mai világ sok „bölcs és okos” embere között kevés a „kicsiny”. Kevés az, aki pontosan ismeri saját lehetőségeit és korlátait, aki másra is tud figyelni saját magán kívül. Jézusra figyelve, elmerülve a Szentháromság közösségében, ...., megtanulhatjuk az igazi alázatot".- Magyar Kurír



Zsírban pirított borjúmáj
Nem szabad elkomplikálni , fő az egyszerűség , nem kell tejbe áztatni , hagymával vagy fokhagymával sütni és főleg nem kell lisztbe forgatni : A fehérjében, vasban, A-vitaminban gazdag májat mindig gyorsan, erős lángon kell sütni, nehogy nedvességet engedjen, és azonnal ki kell szedni, csak a tálalásnál szabad sózni , borsozni !A májat tilos túlsütni, mert ez esetben egy darab keménykés cipőtalpat kapunk, de ne maradjon véres, csak éppen rózsaszín, és ezáltal vajpuha. A majoránna a sült máj barátja , úgyhogy bátran használjuk .  Ha hiányát érezzük a zsiradéknak akkor kakastaréjra sütött füstölt szalonnát adunk melléje és ha még így is vágyunk egy kis  pluszra , akkor némi salátával vagy kovászos uborkával tálaljuk .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése