Oldalak

2020. július 3., péntek

Sarlós Boldogasszony






Szűz Mária látogatása Erzsébetnél – Sarlós Boldogasszony -

Visitatio Beatae Mariae Virginis



Magyarországon régi szokás szerint július 2.-án ünnepeljük Szűz Mária látogatását Erzsébetnél. Mivel ezekben a napokban kezdődnek az aratási munkák, és a katolikus magyarság minden munkáját a Szűzanya oltalma alatt végezte , ezért Sarlós Boldogasszonynak nevezték el az ünnepet.Népünk nem Péter-Pálkor kezdte az aratást, ahogy a kalendárium előírta volt, hanem e Boldogasszony-ünnep másnapján.


Mária vizitációja Erzsébetnél
(Kurbinovo, Macedonia, 1191)
A 18. században még az asszonyok arattak sarlóval, s a férfiak kötözték a kévét. Ez vallási értelmezésben összecseng azzal, hogy amit Szűz Mária learat, azt fia összegyűjti, és elválasztja a búzát az ocsútól (értsd: ítélkezik az emberek fölött).

A konkoly, a világunkban és a bennünk lévő rosszat jelképezi, ami nem Istentől való, hanem valamilyen ellenség cselekedte azt. Jézus megmondja nyíltan, hogy ez az ellenség az ördög, héber nevén sátán, melynek jelentése: ellenség (vö. Mt 13,39). 

A legtöbb ember élete minden nyomorúságáért az Istent káromolja, - aminek sátán, az Isten és ember ellensége „örül a legjobban”, hogy sikerült elhitetnie az emberekkel, hogy minden bajért, gonoszságért és a halálért Isten a felelős. A Szentírás azonban világossá teszi, hogy a bűn idegen betolakodó ebben a világban, a már említett bukott szellemi lény befolyása nyomán és az ember beleegyezésével jött a világunkba,(Mt 13,39).



Ami jelenleg a táplálkozásunk során folyik , az nem mehet így tovább , fel kell ocsúdni , mert különben még betegebbé esszük magunkat és ez bizony csúnya véget érhet .
A termőtalajt tönkretettük , kimerítettük , / nincs már szervestrágyázás , csak műtrágya és permetezés  különféle kemikáliákkal / elmérgeztük - 1400 féle hormonhatású gyomirtó szer van forgalomban. A növénytermesztésünket már nagyrészt fóliába zártuk. Megöljük az élővilágot. Ha így haladunk, meg kell nyomjuk a reset gombot és indíthatjuk újra az egész világot. 
A multicégek a profit éhségükkel és a vegyi forradalommal valamint a génmódosított termékeikkel teljesen letarolták az emberek egészségét , de nemcsak azokét , hanem az állatokét is .
Egyrészt nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy mit adunk táplálékul az állatainknak , meg kell nézni, hogy mi mindent tartalmaz az adott táp, és az sem mindegy , hogy mi magunk mivel etetett, mivel kezelt, és emiatt milyen betegségben szenvedő, mennyi méreganyagot tartalmazó állatot fogyasztunk el. Hogyan tud védekezni a szervezet a mérgekkel és az élelmiszernek nevezett szeméttel szemben? Mit jelent az ételintolerancia? Miért kap mindig kiemelt hangsúlyt a bélrendszerünk egészségének fontossága? - gondolatok Jakab István és Mester Károly prodcastjéből



A szivárgó bél egyre gyakoribb betegség, és sajnos nemcsak a szövődményeitől kell tartanunk, hanem attól is, hogy jelentős mértékben ronthatja az életminőségünket.


Hogy lehet, hogy nem mindenki betegszik meg ?

Azok akik még fiatalok és nem ették magukat betegre és még nincs szivárgó bél szindrómájuk , azok egyenlőre megúszták , de ami késik az nem múlik !


Detoxikáló kapacitás - májműködés , immunrendszer - ezek a kulcsszavak . 
Két feladatot kaptunk a Teremtőtől. önfenntartás és fajfenntartás, de egyiket sem teljesítjük. A magát kulturáltnak hazudó populáció beteg és nem szaporodik. Sajnos, nálunk is egyre több a szaporodás biológiai zavar. Mi is az a policisztás ovárium szindróma és mi köze van a gyermekvállaláshoz? Mi is lehet a teendő! Merre is van a megoldás? 
Durván 60 éve jelentek meg a mezőgazdaságban a kemikáliák és durván 20 éve vannak génmódosított növények és ennek a negatív hatásait már magunkon érezzük .
Manapság kb. 600000 tonna génmódosított szóját importálunk évente /a magyar termesztésű GMO mentes szóját jó pénzért exportáljuk / , és ezt etetjük az állatainkkal ,/ mindegy hogy nagyüzemi vagy kisüzemi állattenyésztésről van szó - mert az a kérdés hogy evett-e gén módosított szójás takarmányt vagy nem /, ennek okánál fogva , ezt mi is elfogyasztjuk a mindenféle hús és feldolgozott hústermékekkel , amikben még különféle mértékben plusz szója is van .
Ausztriában a biotermelés 26 % , Magyarországon 1%  körüli , a rendszerváltáskor /'90-es évek /közel 11 millió sertés volt Magyarországon , most meg alig 2,5 millió ! A profitéhség azt generálja hogy a belföldi piacról hiányzó sertéshúst importból pótolják /főleg a multicégek /,többek között nyugateurópából  /vajon mivel táplálják őket a vágósúly eléréséig , mi a garancia arra hogy nem GMO szójával etették ? /, ami onnan jön annak a minősége nem összevethető a magyaréval !


Mi vezethet az egészség felé? Hiszen betegség ellen sosem küzdünk, hanem mindig arról beszélünk, hogy merre van a jelen körülmények között az egészség felé vezető kisösvény.
Mi lehet a megoldás ? 
Manapság már minden valamirevaló embernek van saját  autószerelője ,fogorvosa ,orvosa , van akinek már van pékje is . Tehát kell keresni egy kistermelőt akiben megbízhatunk , hogy legyen saját hús és tojás beszállítónk is , mert a feliratokban hogy ilyen - olyan GMO mentes és minden mentes , amiket a címkéken szerepeltetnek nem lehet bízni és a henteseknek is csak úgy bemondásra kell elhinnünk hogy ez mangalica vagy szürke marha mert dokumentálni nem tudják de az árát azt megkérik ! Van egy-két kivétel de ezek csak a szabályt erősítik ! - Béky László prodcastjéből Mester Károly-al. 
Valamit csinálni kellene , tenni kellene a most zajló folyamatok  ellen , mert ha mindent úgy csinálunk mint eddig , akkor hiába várjuk a változást . Regeneráció kell , magyarán : helyreállítás , helyre kell állítani azt amit elrontottunk , meg kell javítani ! A táplálkozási szokásainkon változtatni kell , mert pld. kb. 10 év alatt megduplázódott a 2 -es tip. cukorbetegek száma ! Visszatekintve az 1800 -'900-as évek közepéig a magyarok többsége közel 1kg. kovászos fehér kenyeret evett meg naponta /mert az volt a legolcsóbb  és a laktató táplálék a szerényebb jövedelműeknél /, még sem lett semmi bajuk ! Visszaemlékszem nagyanyám még a húsleveshez is kenyeret evett , jó paraszt szokás szerint mindenhez kenyeret ettek !

És hogy együnk is valami jót és finomat , tele van vitaminnal :

sült sertésmáj


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése