Oldalak

2020. augusztus 6., csütörtök

Nándorfehérvári diadal


1456. július 22-én győzedelmeskedtek Hunyadi János várvédő vitézei és Kapisztrán János keresztes seregei a Nándorfehérvárt ostromló II. Mehmed  szultán hadai felett.A kivívott győzelmet egész Európa kitörő lelkesedéssel és megkönnyebbüléssel fogadta, a pápa az örömhír érkezésének napját – augusztus 4-ét, Urunk színeváltozásának ünnepét – főünneppé nyilvánította, és az Imabulla korrekciójában a déli harangszóhoz hálaadó imádságot rendelt.




Urunk színeváltozása



Transfiguration_by_Feofan_Grek_from_Spaso-Preobrazhensky_Cathedral_in_Pereslavl-Zalessky_(15th_c,_Tretyakov_gallery)



Mert csak ez ismér bizonnyal engemet,
Es csak ez-által láttyátok szinemet:
Az igaz útra ö viszen tikteket,
Minden népeket.
Azért Istennek illy nagy irgalmáról,
Ne feletkezzünk igaz mondásáról:
De mindenkoron gondolkozzunk arról,
ö javairól.
Hogy e' Világnak ö árnyéka után,
A' bóldogságra mehessünk-bé tisztán:
Ott az Ur Istent dicsirhessük nyilván,
Eggyütt vigadván.



Tavaly sok támadást kapott a Coca-cola a tavalyi LGGBTQQIAAAPPK kampánya miatt. A cég amelyik toleranciából a világot oktatja, közben ilyen "etikus" módon viselkedik.
Az italgyártó vállalat sok millió dollárt adományozott egy nonprofit kutatócsoportnak, amely állítólag megvizsgálta a túlsúlynövekedés okait az Egyesült Államokban......Tudósokat vettek meg, hogy azt mondják, nem a kóla ivása a rossz,.... hanem elhízásos járványnak elsődleges oka a testmozgás hiánya, nem pedig a rossz étrend.- Lakatos Péter https://www.dailymail.co.uk/…/Coca-Colas-work-scientists-lo…

kép: a Burger King penészes hamburgerrel reklámozza az immár adalékmentes burgert 
Míg a Whoppernek „csak” kb. 660 kalóriája van, ez még mindig több mint egynegyede az átlagos felnőtt napi kalória igényének, és nem tartalmazza a krumplit és a kólát. A magas zsírtartalom, a magas koleszterin és a cukor kombinációja különösen halálos olyan országban, ahol a szívbetegség az első három gyilkos között van.-https://www.rt.com/op-ed/481300-burger-king-real-food-kill/

Mercola: Szerintem a testünk mindig egy egészséges egyensúlyra törekszik.Az öngyógyítás nemcsak hogy lehetséges, de egy elképesztően hatékony beépített mechanizmus, addig, amíg az összes alapanyag rendelkezésre áll. Ugyanez igaz a testsúlyra is. Az a tény, hogy elhízásjárvánnyal van dolgunk, csalhatatlan jele, hogy valami nagyon elromlott.
 ...Dr. Robert Lustig (élvonalbeli gyermek endokrinológus, a cukorfogyasztás nagy kritikusa) magyarázata szerint: .....a teória, hogy minden kalória egyforma, az energiatartalom szempontjából ugyanaz, de a metabolikus pálya szempontjából teljesen különböző. Ugyanis a különböző tápanyagokból felvett azonos mennyiségű kalória teljesen más hatást fejt ki a szervezetben.
https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_telitett_zsirok_rosszak_vagy_jok.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése