Oldalak

2020. november 26., csütörtök

    



   Lemaradás




       Visszatekintve az elmúlt 100 évre , amikor még mi magyarok az élvonalba tartoztunk , azt  látjuk hogy : a nemzeti jövedelem értéke / a kiegyezéshez viszonyítva / 1900-ra    megháromszorozódott , 1914-re pedig több mint megnégyszereződött.
         Ez megismétlődött a gulyáskommunizmus alatt , amikor 1960 és 1980 között a nemzeti jövedelem több mint megkétszereződött, 1950 és 1990 között pedig csaknem megnégyszereződött. Leggyorsabb – évi átlagban 6,5%-os – volt a növekedés 1966 és 1970 között, és ezt megközelítő – 4,5%-os – 1971 és 1976 között. Az 1970-es évek végétől az emelkedés üteme lelassult, majd az 1980-as évek utolsó harmadában megállt.
          Az első világháború majd a trianoni diktátum lenullázta az elért eredményeket , majd a Horthy idején ismét feljöttünk az élvonalba , aztán a náci megszállás és a második világháború ismét lenullázott . Alig kecmeregtünk ki a háború okozta nyomorúságból ,'56 és a kommunista terror megint hazavágott , aztán jött a gulyáskommunizmus és a szocializmus csődje . A '90-es években történt rendszerváltás / inkább : módszerváltás / és a kommunisták újra pozicionálása / a kommunisták szocialisták , vagy még szebb : szabad demokraták lettek , vagyis annak hazudták magukat / után szabadrablás vagyis privatizáció és megint a béka feneke alá kerültünk . Majd beléptünk / vagyis bevettek / az EU-ba és feladtuk a gazdaságunk fölötti önrendelkezésünket , bevezették a piacgazdaságot /vagyis: aki bírja marja /és ettől reméltük a felzárkózásunkat az európai élvonalhoz .
De ebből egyre elhúzódóbb keserű csalódás lett . És hogy a kép ne legyen ennyire sivár , történt egy kis intermezzo : a posztkommunista Horn majd a Medgyesi kormányok a szabad demokratáknak keresztelt haramiákkal kifosztották az országot  és a bukás  - tulajdonképpen gyurcsányista puccs - után a liberálisnak szépített Bajnai , a csőd szélére sodorta az országot , ebből a káoszból hozott ki minket az illiberális Orbán kormány . Na és hol tartunk most ? ; hát ott hogy az EU bürokratáit egy gazdasági bűnöző , Soros György , a magyar származású dollármilliárdos , tőzsde spekuláns utasítgatja , és évek óta azon dolgozik hogy Európát  bevándorlókontinenssé tegye - mindezt a jogállamiság és demokrácia jegyében - a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni.
     Az Európai Unió jelenével és jövőjével kapcsolatos alapvető kérdéseket kell feltennünk magunknak. Kényelmetlen és abszurd kérdéseket. Például azt, hogy létezik-e még az Európai Unió? Ha létezik, akkor a tagjai ­vagyunk-e még? Hatályban vannak-e még az unió alapszerződései? Szuverén ország-e még Magyarország, vagy már csak az Európai Unió nevű, de birodalomlényegű entitás szuverenitás nélküli közigazgatási egysége?....
        Közép-Európát 1990 után Nyugat-Európa először gazdaságilag használta ki, majd a csatlakozás után demográfiai értelemben fosztotta ki. Ez utóbbi a fontosabb és a lényegesebb....
Húsz, talán harminc évvel vagyunk - lemaradásban a -romlásban  a Nyugat mögött, de Közép-Európa orvosok, ápolók, szakmunkások, mérnökök, tudósok százez­reivel támogatta a Nyugatot, ahelyett, hogy önmagával foglalkozott volna.... Ne felejtsük, nekik nagyobb szükségük van ránk, mint nekünk rájuk. Nem mi voltunk az EU-csatlakozás nyertesei, hanem ők, és az európai gazdasági kapcsolatokhoz nincs szükség közös ideológiára. -https://gondola.hu/cikkek/118102-Veto_a_birodalomalapitasra.html

"Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból .... Ezért sem a németek , sem a brüsszeliek nem tekinthetik ajándéknak a Magyarországnak jutó uniós forrásokat , mert csupán a  tisztességtelen versenyben elért előnyük részleges kompenzációját" jelentik." tette hozzá a magyar kormányfő a  Die Zeitnak egy interjúban .

"A keresztény szabadság alapja: a döntés szabadsága." Igen. Ezt nevezzük szabad akaratnak, ami az evangéliumokban olvasható.

Vajon mikor teszik fel maguknak Európa népei azt az egyszerű kérdést, hogy szabad akaratukból zúdul-e a nyakukba a homoszexuális és gender propaganda, a migránsok hordái és az iszlamizmus, a hétköznapi terror vagy ezt valakik rájuk erőltetik? "- György Jáki

Ezek után kitől is vagyunk lemaradva , hová is kéne felzárkóznunk vagy kit kéne utolérnünk ? 

Juhász Gyula:

Imádság a gyűlölködőkért

Én Jézusom, te nem gyűlölted őket,
A gyűlölőket és a köpködőket.
Szeretted ezt a szomorú világot
S az embert, ezt a nyomorú virágot.
Te tudtad, hogy mily nagy kereszt az élet
És hogy fölöttünk csak az Úr itélhet.
Szelíd szíved volt, ó, pedig hatalmad
Nagyobb volt, mint mit földi birtok adhat.
A megbocsájtást gyakoroltad egyre,
Míg égbe szállni fölmentél a hegyre.
Ma is elégszer hallod a magasban
A gyűlölet hangját, mely égbe harsan.
A gyilkos ember hangját, aki részeg
S a szeretet szavát feszítené meg.
És Jézusom, most is csak szánd meg őket,
A gyűlölőket és a köpködőket.
Most is bocsáss meg nékik, mert lehet,
Hogy nem tudják tán, mit cselekszenek.

Mit is ajánlhatnék ezután a lemaradás után mást mint : egy jó zsíros kenyeret , nem annyira ketogén a kenyér miatt de a zsír az egészséges és a fiatalságunkat , a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe !

kép:nosalty/images

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése