Oldalak

2024. január 24., szerda

 

 

 AZ IDŐ 

" Mi hát az idő ? Ha senki sem kérdezi , tudom ; ha kérdik tőlem , s meg akarom magyarázni , nem tudom ." - Szent Ágoston 

 

Kronosz - Genova


Gottfried Wilhelm Leibniz szerint az idő egyfajta mérési eszköz, mellyel mi az események sorrendjét, azok időtartamát és a köztük lévő (időbeli) távolságot állapítjuk meg, valamint a tárgyak mozgását hasonlítjuk össze.
A kor előrehaladtával változik az idő érzékelése
Az agyunk nemcsak képessé tesz bennünket a természet megértésére, hanem ennek a megértésnek a korlátait is megszabja
Valahányszor az időre gondolunk, voltaképpen körülnézünk és ellenőrizzük, hogy a dolgok mozgásban vannak-e, és ha igen, ez az abszolút idő élményét megerősíti bennünk. Minden ilyen pillanat egy mintavétel, amelynek során meggyőződünk arról, hogy az idő múlik. Ezekre az abszolút időből vett időélménymintákra támaszkodunk, amikor időtartamokat hasonlítunk össze, lehetnek bármilyen belső órái is az agynak, az idegsejtek szabályos időközönként mint metronómok kisülhetnek. Ha nincs ott a fejünkben egy homunculus, aki az ütéseket számlálja, akkor nem lesz időtartambecslés.
Mindennapi életünkben az idő az események látszólag folyamatos múlása , folyása , amely abszolút, megállíthatatlan, állandóan múlik, függetlenül attól, hogy hol vagyunk, figyelünk-e rá, érzékeljük-e vagy sem. A szubjektív idő, az egyén belső időészlelése eseményekhez, történésekhez kötődik. Ez az idő sohasem egyformán telik, tartamérzete függ az életkortól és főként az események személyes jelentőségétől, körülményeitől.
A felnőttek és a gyermekek különböző módon ítélik meg az idő hosszát ; az időészlelés valamikor az óvodás és a felnőttkor között „átbillen”.
Az időtartamok nem képeződnek le az érzékszerveinken úgy, mint a fényesség, a hangosság vagy a hosszúság. Két vonal hosszúságának különbségét látjuk, ha a vonalak szimultán egymás mellett jelennek meg, két esemény időtartamát is összemérhetjük, ha egyszerre történnek a szemünk előtt, de az egymást követő eseményeket csak az emlékezetünk segítségével tudjuk összehasonlítani, az emlékezet azonban trükkös lehet”
Az idő nem látható, érzékszervekkel nem érzékelhető mivolta a művészi képzeletben néhány allegorikus ábrázolási típus kialakulásához vezetett.




Salvador Dali Az emlékezet állandósága / 1931


A végső igazság számunkra jelenleg még nem ismeretes .

Van a Vatikánon belül egy hely , amelyet ritkán látni , a város alatt egy földalatti erőd  , a nyilvánosság számára hozzáférhetetlen , fegyveres őrséggel és a legmodernebb biztonsággal védve, a titkos apostoli archívumok .

 

Szent Péter bazilika alatti pince       

 a Vtikáni könyvtár

 A kő és acélerősítésű falakon belül , páncélszekrények , hármasszabályozott helyiségek és ezekben több mint 50 mérföldnyi  / ~ 80 km /polc , ezeken számtalan egyházi ereklye és több mint 1000 éve gyűjtött leletek .

 

 

Létezik egy legenda , ami talán valóság : a kronovizor .

  Az archívumban van elrejtve a "kronovizor" ami egy - a vatikáni könyvtár mélyén , szétszedett állapotban lévő - időgép , amelynek segítségével vissza lehetett nézni egy vetítővásznon , a múlt eseményeit . A gépet Alfredo Pellegrino Ernetti apát , vatikáni pap építette egy 12 tudós csapat élén amelynek tagja volt többek között : Germetti profeszor ,  Enrico Fermi , Nobel díjas fizikus , egyik tanítványa Werner von Braun , náci rakétamérnök , a későbbi NASA igazgató , mindez a pápa támogatásával . 

Jelentős részt vállalt a találmány kidolgozásában a portugál De Matios professzor, valamint egy japán Nobel-díjas fizikus is , Jukava Hideki .  A fejlesztés költségeit a Vatikán fedezte. Már az első készülék is hologramszerű, térhatású képet közvetített. A berendezés segítségével számos múltbéli eseményt tártak fel.

XII Pius pápa kíváncsi volt hogy hogyan történt Jézus keresztrefeszítése és miután megnézték nagy megdöbbenésükre a Messiás nem mindent úgy mondott el, ahogy az a Bibliában áll, és ahogy azt évszázadokon át tanították. Ez nagy zavart okozott a Vatikánban.

A feltaláló aggodalmát növelte, hogy a kronovizor néha önállósította önmagát. Egy ízben például elkezdte közvetíteni az amerikai nagykövet és a palesztinai felszabadítási front küldötteinek titkos találkozóját. Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ez a készülék nem csak a múlt fürkészésére alkalmas, hanem feltárja a jelen eseményeit is. Alkalmazásával egy csapásra megszűnne a politikai, katonai, tudományos, ipari, üzleti és magántitok. Állítólag elsőként az oroszok kezdtek el szaglászni a találmány után.
A KGB ügynökei nagyon szerették volna megszerezni a dokumentációját.
Nem kellett sokáig várni az amerikai kémek megérkezésére sem, ezért az egyházi elöljárók kénytelenek voltak gondoskodni az atya fizikai biztonságáról. Beköltöztették őt a velencei kolostorba, és testőröket fogadtak fel, hogy megakadályozzák az ügynökök erőszakos behatolását.
Ezt belátva a pápa , elrendelte a gép szétszedését . 
  Mindezen eseményeket Ernetti barátja, Francois Brune írta meg egy 1998-ban kiadott könyvében. De azóta a tervrajza kiszivárgott , 1972-ben egy ujságcikk jelent meg a La Domenica del Corriere olasz magazinban , amely hírül adta a kronovizor létezését , de a Vatikán minden információt elnyomott , a folyóiratnak azt a három oldalát amelyik a kronovizorra vonatkozott még az arhivumokból is kitépték és eltüntették . Aztán 2002-ben Francois Antoine Charles Brune , / tudós teológus az ősrégi nyelvek és zene szakétője / kiadta a Vatikán új rejtélye című könyvét , amelyben dokumentálja többek között a gép tervrajzát . 

A műből, valamint a szerző által adott interjúból, amely az olasz Terzomillenio (Harmadik évezred) című folyóirat 1998. évi 5. számában jelent meg az is kiderült, hogy ezt követően Ernettinek megtiltottak bármilyen információközlést a készülékről. 





A berendezés három fő egységből tevődik össze.
Az első egy bonyolult antennarendszer, mely képes arra, hogy felvegye a kapcsolatot a „Magasabb Intelligencia” számítógépével, a memóriájából lehívja a megadott kor látni kívánt eseményeit. A következő fokozat egy szubatomi energiahullámok érzékelésére és erősítésére alkalmas áramkör, míg a harmadik egy konverter, amely a szubatomi energiahullámokat elektromágneses hullámokká alakítja át. 
Ezután a jelet rá kell kapcsolni egy tévé bemenetére, és máris filmszerűen feltárul előttünk történelmünk bármely eseménye.
Mivel a „Magasabb Intelligencia” szuperszámítógépei életünk minden egyes megnyilvánulását rögzítik, ezért a kronovizor nem csak szórakoztatási célra használható, hanem várhatóan fontos szerepe lesz a tudományos viták eldöntésében is.
A legnagyobb hatékonysággal azonban a bűnüldöző szervek fogják ezt a berendezést alkalmazni, mert segítségével bármely bűncselekmény percek alatt felderíthető. Erre azonban még egy darabig várni kell, mivel a szerkezet jelenleg hozzáférhetetlen. 
A kronovizort szerencsére nem semmisítették meg, mint annak idején a Tesla-konvertert, hanem darabjaira szedték.
Fő részei a Vatikánban maradtak, a legfontosabb alkatrészeket pedig diplomáciai postával más országok egyházi központjaiba küldték.
Az akció olyan titoktartás mellett bonyolódott, hogy maguk az őrzők sem tudják, mit bíztak rájuk.
Hasonló módon helyezték el a kronovizor dokumentációját.
Jelentős mértékben csökkenti az illetéktelen hozzájutás valószínűségét, hogy időközben elhunyt a titkosítást elrendelt pápa, sőt maga Ernetti is, valamint a csoportjából tíz fizikus. 
 

A Vatikán tagadja ezt , mint fantáziát emliti . De Alfredo Pellegrino Ernetti apát-ot jól ismerték és nagyra becsülték társai ugyan így Francois Antoine Charles Brune-t is . Különös hogy a katolikus egyház 1988-ban furcsa rendeletet adott ki , mégpedig : ha valakit elkapnak egy olyan gépen mint pl. a kronovizor , akkor azonnal kiközösítik . Ha a kronovizor hamis akkor minek foglalkozni egy ilyen kijelentés kiadásával .

A témának egy másik vetülete : "Ha egy ötlet első látásra nem tűnik képtelenségnek , akkor nem is érdemes vele foglalkozni ."- Albert Einstein 

Einstein relativitás elmélete óta tudjuk , hogy az idő múlása attól függ hogy hol tartózkodunk az univerzumban ; - ha egy gyorsan mozgó űrhajóban vagyunk , akkor az idő lassabban telik mint itt a Földön- . Elvileg nem lehet átlépni a fény sebességét , mert ha ez megtörténne akkor visszafelé haladnánk az időben . Ez képtelenségnek tűnik ,  de a kvantum elmélet szerint  amikor a fekete lyukak teréből kiszabadul néhány részecske és sugárzás és létrejön az alagút affektus , vagy a féreglyuk . Ezzel nem csak térben de időben is utazhatunk . A kronovizor esetében ez egy tv szerű valami , antennákkal , sugárkatódcsövekkel ,  nemesfém ötvözetekkel , egyebekkel , amely képes bizonyos maradványsugárzások /elektromágneses sugárzások  vételére , múltbéli képeket rögzíteni , kivetíteni .

 Körülöttünk a térben vannak magasabb dimenziók , szubtilisabb világok , szubatomi részecskék , ezeket a nagyon finom részecskéket a kronovizor képes elektromágneses hullámokká alakítani és ezeket képpé alakítani nagyjából mint egy tv készülék .

Amit állítani lehet az az amit Ernetti atya nyilatkozott és több kutatóval is megosztott hogy például látta Sodoma és Gomora pusztulását , visszament ie. 753-ba , Róma alapításáig , meghallgatta Ciceró beszédeit , látta Mózest amint megkapta a Tízparancsolatot /az eredeti parancsolatokkal / a két kőtáblát .

 A gép tesztelése során először Mussolini beszédeit , majd Napóleonét hallgatták meg , majd visszamentek Traianus császár idejébe egy zöldségpiacra és ezeket összevetették hiteles dokumentumokkal .

 Mindent láttunk , nyilatkozta Ernetti atya, az utolsó vacsorát , a Getsemani kertben zajló agóniát , Judás árulását , a megpróbáltatást , a Golgotát és a megfeszített Jézust is . A kronovizor csapata mindent lefilmezett és bemutatta a Vatikánban . Ezek után Pius pápa megtiltotta hogy bármilyen részletet nyilvánosságra hozzunk a készülékről , mert a gép nagyon veszélyes volt . Képes volt korlátozni az ember szabadságát . 

Egyébként 1977-ben jelent meg :
Father Ernetti's Chronovisor - time machine

 

Ernetti atya egy bencés szerzetes volt és mégis foglalkozott okkultizmussal - ami egy titkos tudomány - , ugyanakkor  tudós volt , a velencei Benedetto Marcello zenei tanszékét vezette mint docens , a Vatikáni zenei titkárság igazgatója volt , aztán később kvantumfizikával , szubatomi , részecskefizikával foglalkozott és ördögűző volt ; több száz exorcizáló szertartást vezetett le . Ernetti atya személyében egybeolvad a tudomány és a vallás . De 1935-ben már publikáltak egy skóciai tudományos lapban egy  időgépről . Csak azért nem tudunk ebben a témában sokat , mert bárki jelent meg ebben a témában a nyilvánosság előtt , annak leégett a laboratóriuma , vagy eltűntek a dokumentációk , vagy rejtélyes haláleset áldozata lett .

A Vatikán azután hozta meg a kiátkozással fenyegető rendeletét hogy 1986 október 18.-án , közönség előtt bemutatta Riva del Gardában , Ernetti és csapata a kronovizort , működés közben és teljesen ámulatba ejtették a közönséget /Vatikáni bennfentesek , bíborosok , pápa stb. /, egy ókori görög tragédiát ie. 169 - es előadásban hoztak a képernyőre . Később Quintus Enniusnak, egy latin szónoknak a beszédét „fogták”, majd egy dór zenekar muzsikáját élvezhették eredeti archaikus előadásban. 

  Innentől kezdve megkérdőjelezhetetlenné tették ennek a gépnek a hitelességét .

 A témának egy harmadik vetülete : Nem csak Ernetti és a skótok építettek időgépet , hanem  az 1970-es években egy jól ismert kanadai feltaláló-vállalkozó különleges szerkezete hozta lázas izgalomba a közvéleményt.  

Sid Hurwich 1912-ben Torontóban született egy Kanadába kivándorolt zsidó család gyermekeként.Bámulatos érzéke volt a különféle gépekhez, illetve gépi berendezésekhez, amelyek közül olyan szerkezeteket is képes volt rendbe hozni és tökéletesen működőképessé tenni, amit már a szakemberek is javíthatatlannak tartottak.

Sid Hurwich gyerekkora óta Nikola Teslát, a zseniális tudós-feltalálót tartotta a példaképének. Amikor a túlpörgetett munkatempó miatt 1955-ben egy enyhébb lefolyású szívinfarktust kapott, mindkét vállalatát igen jó áron eladva mindössze 38 évesen „nyugdíjazta" magát, és ettől kezdve az összes idejét Tesla életművének tanulmányozására fordította. Mindent elolvasott, ami a zseni írásában megjelent, de még az Amerikai Szabadalmi Hivatalban is eljárt, hogy valamennyi Teslával kapcsolatos dokumentumot alaposan áttanulmányozhasson. 

Hurwich, aki folyamatosan különféle és teljesen újszerű technológiák kifejlesztésével kísérletezgetett, azt állította, hogy egy olyan szerkezetet konstruált, amivel - úgymond – be lehet fagyasztani az időt, ez pedig a bűnügyek hatékony felderítéséhez is kitűnő lehetőséget biztosíthat,azonban a kanadai illetékeseket nem különösebben villanyozta fel Hurwich találmánya. Sid Hurwich az ezt követő hónapokban még tovább módosítgatta a szerkezetét, majd levelet ír az öccsének, aki Izraelben élt és az IDF-nek, vagyis az izraeli hadseregnek dolgozott. Nem sokkal ezután az ifjabb Hurwich meg is érkezett Torontóba .Hogy pontosan mi történt, azt ma sem lehet tudni, de igen valószínű, hogy Hurwich számukra is bemutatta a találmányát. Néhány évvel később, 1976-ban, ÁTADTÁK NEKI AZ „IZRAEL VÉDELMÉÉRT" KITÜNTETÉST. A kitüntetést többek között olyan jól ismert világhírű izraeli hadmérnökök és katonai szakértők kapták meg, mint Uzi Gal, a nevét viselő és a világ hadseregeiben- főleg a kommandós alakulatok körében - különösen népszerű géppisztoly megalkotója, vagy Israel Tal tábornok, az ugyancsak híres Merkava harckocsi egyik kifejlesztője, valamint Moshe Arens, a legendás izraeli vadászbombázó, a Kfir konstruktőre. Sokáig ennek az eseménynek sem volt semmilyen visszhangja mindaddig, amíg a Vancouver Times Sun 1977-ben  le nem közölte az egész Hurwich-sztorit. A Foreign Report brit szaklap a híres Entebbe-i túszszabadító akció kapcsán szellőztette meg, hogy Hurwich különleges szerkezete Izraelbe jutott, és a hadsereg birtokába került. A lap ismerni vélte a szerkezet működésnek alapelvét is : „A szerkezet elektromos sugarakat bocsát ki, hogy megváltoztassa az elektromos mezők természetes összetételét és a fegyverek, a műszerfalak és a mechanikai berendezések súlypontját (gravitációs középpontját)... A Hurwich-elv alkalmazásával tudták volna elérni és harcképtelenné tenni a tankokat, a föld-föld rakétákat és a teljes radarrendszereket. A sugarak képesek voltak úgy összeállni egyetlen védőernyővé, amely egész körzeteket tudott bomba- és rakéta-biztossá tenni » - állt többek között a Foreign Report cikkében.

A sok találgatás ellenére mind a mai napig nem született meg egy mindenre kiterjedő oknyomozó munka Sid Hurwich állítólagos időmódosító berendezéséről. Maga Hurwich soha többé egyetlen szót sem szólt az időgépéről. Számos óriási üzlettel kecsegtető ajánlatot / Oppenheimer Holding Bank és befektetési tanácsadó cég /utasított vissza, és titokzatos szerkezete titkát magával vitte a sírba. - Száraz György és Horváth Zoltán videója nyomán https://youtu.be/h4H_oLTHW_E?si=WhplL1mxQSM9Fz0W


További kronovizor említések :




Arany László: Kronovízor - Időlátó gép a Vatikánban - 

https://youtu./w_tJyZjEOv4?si=lj_ufq6oKt0W0y05

 

Vagy : Az Akasa-krónika és a kronovízor

 

Minden megőrződik az időben.
Mindennek lenyomata van.
Ami valaha volt, van és lesz, az mind nyomot hagy valamiben, amit a régiek úgy hívtak, hogy Akasa-krónika.
Az Akasa a mindent betöltő űr, az éter indiai neve.
Ha minden megőrződik az Akasa-krónikában, akkor onnan elő is lehet hívni.
Ha viszont az Akasa-krónikában minden megőrződik, akkor mégis van egy módszer arra, hogy az elveszett tudást visszaszerezzük!
A kronovizor is valami ilyesmi, nem csoda, hogy tiltott dolog.
Tudástár, ahol megtalálható minden, amit az összes lélek a létezése során valaha gondolt, mondott és tett - valamint minden jövőbeni lehetősége.
Egyfajta kozmikus internet. 
 
Folytatás : az Örokkévalóság , az Isteni idő .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése