Oldalak

2023. augusztus 24., csütörtök








Szent Bertalan napja  /   éjszakája 


A tizenkét apostol egyikére, a bőrmunkások, csizmadiák,......,mészárosok,.....védőszentjére, akinek oltalmát idegesség ellen is kérik, emlékezünk liturgikus ünnepén, augusztus 24-én. Apokrif iratok tudósítása szerint Bertalan először Itáliában, majd Örményországban hirdette az evangéliumot. Itt lett Krisztus vértanúja, mégpedig úgy, hogy megnyúzták, majd lefejezték. A Sixtusi-kápolnában Michelangelo úgy ábrázolja az Utolsó ítélet című képen, hogy egyik kezében kést, a másikban a tulajdon bőrét tartja. Michelangelo erre a bőrre talán önarcképét festette rá.

Michelangelo Utolsó ítélet című festményének részlete

A keresztény Rómában szent Bertalan lett a gyógyítások égi pártfogója. Az apostol koponyáját 1238 óta a frankfurti dómban őrzik.
Ünnepét 1568-ban vették fel a római naptárba, augusztus 24-ére.Magyar Kurír

Szent Bertalan éjszakája a 16. századi francia vallásháborúk egyik legismertebb eseménye. 1572. augusztus 23-áról augusztus 24-ére virradó éjszakán a békülési célzattal Párizsba gyűlt hugenották (francia reformátusok) nagy részét a király beleegyezésével lemészárolták.


A Szent Bertalan-éj ábrázolása François Dubois festményén

Később Theodor apát így beszélt az apostolokról: „Az apostolok felosztották maguk között a világot, és a királyok Királyának helytartói lettek. Bertalanra Örményország jutott. Ott látod őt, amint nyelvének ekéjével felszántja a lelkek földjét, elveti Isten igéjének magvát a szívek barázdáiba, s telepíti az Úr szőlejét és paradicsomát. Az embereknek gyógyszert adott a betegségek ellen, kitépte a tudatlanság töviseit, kiirtotta a hitetlenség őserdőit, és a hittételek köveiből oltalmat adó házat épített nekik.”

a mai Szent Bertalan nap híre :


A Rosaviatsia légitársasági adatokra hivatkozva közzétette a Tver régióban lezuhant Embraer Legacy 600 üzleti repülőgép összes utasának nevét. Köztük Jevgenyij Prigozhin és Dmitrij Utkin , a Wagner csoport második embere .
A hét utast és három legénységet tartalmazó listát a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség Telegram csatornáján teszik közzé.
- ez felér egy leszámolással , mindenki azt gondolja hogy Putyinék mélybehűtötték a bosszút ! - Robert C. Castel ,   Hidegkuti Konstantin ,és Stier Gábor biztonságpolitikai szakértők szerint klasszikusan ma van a nagy leszámolások éjszakája .

Az ember nyomorúságának megfontolása

és a következtetések elmélyítése


hülyeség, mi nem az ?



...hülyeség , az ami a legvégén kijön : az nagyon rossz , nem sikerült ... 


Folytassuk a minemazzal.

Van itt, kérem, rögtön négy alapvetés, amivel nem érdemes vitatkozni. Négy olyan entitás, amely nem működik, vagy nem ÚGY működik, ahogy szeretnék egyesek vagy akár sokan. Akik még ott tartanak, hogy működőképesnek vélik az alább felsoroltak közül bármelyiket is, azokkal üres szócséplés minden vita. Ezért alábbiakról kizárólag olyan széleslátókörű és nyitott emberekkel érdemes diskurálni, akik ész-érvekre, valódi tapasztalatokra és adekvát információkra szeretik alapozni álláspontjukat.- Vegánizmus- Hazudozás- Oltás- Stressz (Monogámia ?) a mögöttes okai : - önbizalomhiány , - birtoklási vágy - bizalmatlanság A stressz öl. Lekapcsolja az immunrendszert.

https://www.drvaczipeter.com/post/mih%C3%BClyes%C3%A9g-minemaz

És amit az átlagember félvállról vesz, vagy csak a fogalom közhelyszintű emlegetésén sóhajtozik. - a Hit - Őszinteség - a Hála - a Tudatalatti...Figyelmen kívül hagyása a legtöbb esetben megakadályozza a gyógyulást. A standard orvosi establishment természetesen ezt is elereszti a füle mellett, többek között ettől halott a modern belgyógyászat.-https://www.drvaczipeter.com/post/mih%C3%BClyes%C3%A9g-minemaz-m%C3%A1sodik-r%C3%A9sz


Nem biztos hogy életmódváltás kell , lehet hogy szemléletváltásra van szükség . Erős látásromlás után megvizsgálnak : van 2 hírem egy jó meg egy rossz , melyikkel kezdjem . A rosszall. Akkorhát : a szürkehályog műtét után időskori nedves makula degeneráció alakult ki . De a jó hír : az hogy ez a betegség viszonylag jól kezelhető , beleegyező nyilatkozat után adunk egy injekciót a szemgolyóba ! . Hetente 1 injekció , a 3. injekció után hirtelen bevérzés alakul ki és szinte semmit nem látok a fél szememmel . A konklúzió : nem tudom mit kezdjek magával , maga olyan mintha meg lenne átkozva , mondja nincsenek magának rosszakarói ? Jöjjön be egy hét múlva , addig csepegtessen napi 3 x 1 cseppet a szemébe , ATROPIN csepp / az üvegcsére rá van írva vigyázat méreg /;aztán konzíliumot tartunk és aztán lehet hogy megmütjük , ha addigra nem javul a retina leválása , visszaragasztjuk szilikonnal és gázt fúvunk be , majd meglézerezzük ! ....  
És egy hét után mikor visszamegyek kontrollra , közlik velem hogy elírták a dátumot , a doktornő szabadságon van , jöjjek vissza 5 hét mulva ! Namármost , utánanéztem : egy retina leválás azonnali beavatkozást igényel , ha nem akkor jóvátehetetlen következmények elé nézünk ? - nézünk ? , de vajon látunk-e még valaha ?

Ezekután a szemüveget el lehet felejteni , biztos hogy szemléletváltásra van szükség ! ; mondom én mint laikus aki ki van szolgáltatva az orvosoknak .

Én vagyok az, aki nem jó

Csík zenekar

Én vagyok az, aki nem jó,
Fellegajtó nyitógató jaj!
Nyitogatom a felleget,
Sírok alatta eleget - jaj!

Ifjúságom így tellik el
Ezér­ a szívem hasad el - jaj!
Ifjúságom gyöngykoszorú,
Ki elveszti, be szomorú - jaj!
Szabad vónék, nem búsulnék,
Vigasságnak helyet adnék - jaj!
Szép hazámnak rabja vagyok,
Idegenbe­ búslakodok - jaj!

Ha még egyszer megláthatnám
Apám házát, kopogtatnám - jaj!
Nem lesz többé soha ilyen,
Belészakad árva szívem - jaj!

Édös anyám rózsafája,
Én vótam a legszöbb ága - jaj!
Bár sohase nyítam vóna,
Maradtam vón bimbóba - jaj!
Fényös csillag az udvaron,
Mikor megyek azon lakom - jaj!
Nyitogatom a fölleget,
Mikor nyílik én es megyek - jaj!
Túloldalrúl várnak reám,
Édesanyám, drága apám - jaj!
Édes csókkal köszöntenek,
Szép helyömre elvezetnek - jaj!
Bolond vónék ha búsolnék,
Ha a búnak helyet adnék - jaj!
Én a búnak utat adok,
Magam pedig vígan járok! - jaj!

Forrás: http://folkradio.hu/szoveg/nepdal_show.php?id=5572


  Paradigma váltás 


Az akarat a / pozitív gondolkodás / gyógyuláshoz kevés , nem elég , minden tudatos erőfeszítés hasztalan ! A tudatalatti mondja ki az utolsó szót !
Az ember a test , szellem , lélek hármas egysége . Kizárólag holisztikus szemléletben lehetséges sikeresen gyógyítani !
Hippokratész : a halál a belekben lakozik ! ; pl. a béláteresztési szindróma , a bajok forrása .; immunrendszer túlterhelésé = krónikus gyulladás = energia elvonás , / anyagcsere kisiklás / ; az addiktív drogokról való leszokás = szénhidrátok / keményebb drog a leszokást illetően mint a heroin vagy a kokain /; az étkezési szokások megváltozása ; 3 faktor : növények (lektinek ) fogyasztása , gyógyszerek ( hormonális készítmények , szteroidok ) szedése , élelmiszeripari termékek és adalékok fogyasztása ;
A megbetegedett testet a táplálkozási terápiával / INTERVENCIÓVAL / kell rendbehozni ,  vissza kell állítani a szervezet öngyógyító mechanizmusát , mert nem az orvos gyógyít hanem az öreg természet , amiről már értekeztem .; a cél az anyagcsere ketózis , minőségi étkezéssel .deutériumcsökkentett vízzel ( DHO ) ; 


Most a lélek gyógyítása van soron , ami egy másik dimenzió . 




Balogh Béla : A tudatalatti tízparancsolata = meditációs technikák

Nehéz a felfogásunk :

  csakrák :

- uradalma
- lakodalma
- vígalma
- fogadalma
- riadalma
- hatalma
- uradalma




És most hivatkozom egy olyan szerzőre akiben az elején csak fenntartásokkal hittem de a tudatalatti karbantartására lehet a tanácsaira számítani :


Csülkös körömpörkölt / keto 


Először megfelelő mennyiségű /mondjuk 100 gr. / füstölt házi érlelt nyers kolozsvári szalonnát felteszünk sülni , mikor már üveges akkor rátesszük a borókabogyót / 15-20 szem / köménymagot / 2 kk. /  amit előzőleg mozsárban összetörtünk és az aprított gyömbért /1 hüvelykujjnyi / , ha zsírt nem találjuk elegendőnek adunk még hozzá kacsazsírt vagy mangalicazsírt , az egészet együtt pirítjuk egy kicsit .
Ezek után rátesszük a feldarabolt csülköt és a körömdarabokat és nagy lángon pirítjuk , mikor , már szép piros és kérges akkor felöntjük egy kevés száraz vörösborral / 3-4 dcl. / és visszavesszük a lángot közepesre , puhára pároljuk , ha szükséges adunk még hozzá egy kevés vizet hogy a kellő szaftosságát elérjük , a sósságát beállítjuk  .
Kovászos uborkával tálaljuk , mást nem eszünk hozzá !

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése