Oldalak

2024. július 24., szerda



... további részletek ...




 Mostanában elképedve a világban történő események kapcsán és csalódottan tapasztalva a bűn , a hazugság és a képmutatás mértéktelen terjedését hogyan is érhetnénk el a józanságot , a felebaráti szeretet gyakorlását , hogy a bűnbánatról már csak félve vagy halkan beszélhetünk . 
    Olyan égbekiáltó képmutatás , hazudozás és vádaskodás zajlik a világpolitikában és már az egyházi életben is ami kimeríti a bűn fogalmát . Most amikor a magyar békemissziót az EU liberális farizeusai támadják , Magyarországot nemcsak folyamatos politikai nyomás alatt tartják hanem sorozatos törvénytelen intézkedések alkalmazásával és még gazdasági szankciókkal is zsarolják és behódolásra akarják kényszeríteni . A sátán szolgálói már addig merészkedtek hogy a józan gondolkodású politikusok mint R. Fico vagy D. Trump ellen már fegyveres merényletet követtek el , megkísérelve az életük kiontását . 
      Ami a Vatikánban zajlik pl . C. M. Vigano érsek kiátkozása kapcsán - amitől a  Hittani Dikasztérium úgymond elhatárolódik - ha az Egyház normális és elfogadható, törvényes irányvonalának tekintjük, akkor megállapítható, hogy Bergoglio adminisztrációja idején egyes egyházi körökben , bizonyos püspökök és bíborosok esetében a felmerült homoszexualitás és a kiskorúak ellen elkövetett vétségeket  nem hiba nélkülien kezelték  . Mert adott egy érsek, aki mélyen belelát a vatikáni politikába, a gazdasági ügyekbe, a Tanítóhivatal téveszméibe, és a jelenlegi pontifikátus súlyos hibáit is nyomon követi. A felfedett hibákat, és a krisztusi tanítással ellenkező intézkedéseket, megnyilvánulásokat kifogásolja, és a Vatikán fejét eretnekséggel vádolja ! Állításait nyilvánossá teszi, ám, itt nem a megfelelő vizsgálatok elrendelésével találja szemben magát , hanem a klerikusi hatalommal és mert amíg világ a világ, a bűn soha nem tűnik el teljesen. ... 
Hamár az egyházi berkekben is ... ne feledjük el, hogy a magyar kereszténység nem ugyanaz, mint az európai standard, vagy az amerikai , se nem a politikát szolgáló ál-kereszténység! 
A magyar kereszténység, ősi Isten-hitünkből kisarjadt és messze évezredekre mutató Krisztus-hit, amelyet eleink rendíthetetlen egyistenhite és Istenhez való rendíthetetlen hűsége acélosított meg. Szent László királyunk törvényekben rögzítette ezt az ősiséget, ezt az igaz ősi hitet és nagyrészt függetlenítette a magyar kereszténységet a hatalmi és politikai céloktól vezérelt, a magyarokat soha nem kedvelő Rómától. Ez a Szent László-i, nemzetmegtartó kereszténység jellemzi, a Krisztust az 1500-as évektől más úton követő magyar keresztény testvéreket is, és így tudnunk az európai, Abu Dhabi-s, botor és öngyilkos kiegyezésektől függetlenül és azoktól mereven elhatárolódva – mi magyarok –, Krisztusban újra egységes, erős, egymást tisztelő, acélos hitű és jellemű, harcos magyar keresztényekké válni.
Ha pedig ez így lesz, akkor mindegy, hogy ki, honnan és kit átkoz ki saját politikai érdekében és a világ új, Krisztus nélküli világvallást parancsoló irányvonala mentén. Mert mi, akkor is magyarok és Krisztust követő keresztények maradunk… itt, a Kárpátok gyűrűjében, a keresztény világ jövőjének a bölcsőjében.- Stoffán György


... akkor kell elgondolkoznunk azon hogy ebben a helyzetben a Magyar Szent Korona segítségét kell kérnünk !
Megkaphatjuk - e a Szent Korona - eszme helyreállított erejét ?
– Két ok miatt is nagyon nehézkes lenne. Egyrészt a világpolitikai helyzet miatt, ami a keresztény értékrendtől egyre messzebb kerül, másrészt azért, mert rendkívül mély a vallásos tartalma. A társadalom mára szekularizálódott, az emberek nehezen értik meg, hogy mit jelent az univerzum egysége, a földi és az égi közti kapcsolatrendszer és más egyebek, amik miatt az eszmét a jelenlegi politikai helyzetben szinte lehetetlen lenne keresztülvinni. Ettől még ott van az eszmében az a rendkívül speciális gondolat, amivel különösen a globalizáció, a migráció és a szomszédban folyó háború közepette érdemes foglalkozni.
– Mindenkor abszolút ereje van, ami azt jelenti, hogy ha a korona jogai ideig-óráig szüneteltek is, például amikor ellopták, rejtegették vagy elásták, megszűnni soha nem szűntek meg. Az eszme egyik alapvetése éppen az, hogy a királynak és a nemzetnek együttes kötelessége helyreállítani a korona jogainak teljességét. Ha a király sérti meg, akkor a királlyal szembe kell szállnia a nemzetnek, fordítva pedig a király felelősségén a hangsúly. Valamennyi szabadságharc alapja az volt, hogy miután a király megsértette a korona jogait, a nemzet beavatkozott és törekedett azok gyors helyreállítására. ... - dr. Kásler Miklós
Tehát a helyreállítás , gondoljunk csak bele pl. Krisztus nem azért változtatja át a bort, hogy aztán bódultan csapjátok be, irtsátok ki egymást, hanem azért, hogy kövessük őt azon az úton, amit kijelölt. Amíg az emberek nem eszerint viselkednek, addig nem lehet helyreállítani az eszmét és visszahelyezni az őt megillető helyre.

Legjobb tehát, ha a hívő keresztény a Szentlélek útmutatását kéri, és visszavonultan, Istenbe vetett hittel várja a dolgok jobbá fordulását. Ez az egyházi káosz a legrosszabb időben jött, hiszen a civil világban is káosz van. Régen, ilyen időkben volt a keresztény embernek menedéke: az Egyház, a hite, a kétezer éves állandóság, biztonság…
A lényeg azonban, minden látszat és kétely ellenére ma is megmaradt ebben a drámai helyzetben. Akinek hite van, az tudja, hol kell állnia, kihez kell fordulnia. Krisztus nem relatívizálható, az Ő parancsai és tanításai a mindenkori legfőbb egyházi vezetők ellenkező véleményével szemben is ugyanaz marad. A Biblia Jézus szavait idézi, írja le, s ezek a szavak félreérthetetlenek, érthetők, és mindenkihez a maga értelmi, lelki és hitbéli szintjén szólnak. 
A lényeg az, hogy amit Jézus a Bibliában elmond nekünk, azt ne külső hatásra és mások magyarázatából értsük meg, hanem saját lelkiismeretünk szerint tartsuk magunkénak. Ostoba felmentésekbe ne kapaszkodjunk, és ne mentsük fel magunkat a téves és félreérthető, vatikáni eredetűnek mondott híresztelések alapján. A saját lelkünk üdvössége a saját felelősségünk, saját hitünk és hitéletünk következménye. A józan megfontoltságra és a Szentlélek irányítására ma nagy szükségünk van! Hiszen létszámban kevesen vagyunk, de a felelősség nem csökkent!

Loyolai Szent Ignác évfordulójához közeledve jusson eszünkbe az általa követett út , hogy az ember önmagát legyőzze és életét rendezze !
 A szerzetessé vált harcos a Lelkigyakorlatok című  könyvecskében jelentette meg 1548-ban a lelkigyakorlatok  mikéntjét , ez az évezredes keresztény életnek és aszkézisnek új formába való öntése és a gyakorlati életbe új módszerrel való átültetése , amely aztán magyarul 1930 - ban jelent meg . 
       Az idő elteltével és rohanó világunkat tekintve én úgy gondolom hogy számomra hasznos lenne az időközben megjelent Imitatio Christi - Kempis Tamás tollából és a Scientia sacra - Hamvas Béla fő műve amelynek teljes kidolgozásán 1941 -től 1961 -ig dolgozott , e három esszenciális mű kivonatát és értelmezését elvégezni .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése