Oldalak

2024. július 30., kedd

 ORBÁN VIKTOR beszéde Tusványos 2024

szabadegyetemi előadás Európa és a világ mai helyzetéről 



Most nem annyira az európai helyzetjelentésről értekeznék , amely amúgy igen bátor szókimondó , az igazságot nem elsunnyogó - a mostani európai politikusok nyilatkozatára jellemző - kijelentéseket tartalmazott hanem inkább a jövőről , az elkövetkező tennivalókról felvázolt meglátásairól beszélnék .
Orbán Viktor kiemeli, hogy : "a háború felfedi azt a valóságot, amiben élünk. Ez a valóság nem volt látható és nem volt leírható eddig, de a háborús rakéták villanó fényénél azzá vált.
Mint a Mátrix című filmben: a főhős előtt egy döntés áll, két bogyóból választhat, ha a kék bogyót nyeli le, akkor maradhat a látszatok világában, ha a piros bogyót, akkor megnézheti és leereszkedhet a valóságba.
A háború a mi piros bogyónk. A háború a maga könyörtelenségével elvisz bennünket egy új megfigyelőállásra, egy magaslesre, és onnan egy teljesen más, eddig nem ismert perspektívát ad. Ebben az igazi valóságban elvesztik az erejüket az ideológiák. Elvesztik az erejüket a statisztikai ügyeskedések. Elvesztik az erejüket a médiatorzítások, a politikusok taktikai füllentései, nincs többé relevanciája a széles körben elterjedt téveszméknek, sőt még az összeesküvés elméleteknek sem, marad a pőre és brutális valóság.
Az igazság az, hogy az európai politika összeomlott. Európa ugyanis feladta a saját érdekeinek védelmét. Európa ma nem tesz mást, mint az USA demokrata-párti külpolitikáját követi feltétel nélkül, akár önsorsrontás árán is. A szankciók, amelyeket bevezettünk, alapvető európai érdekeket sértenek, fölviszik az energia árát és versenyképtelenné teszik az európai gazdaságot."
Az önálló nagy magyar stratégia végrehajtása 20-25 év lesz. Ezt nem mi, hanem leginkább a mai húszas-harmincas éveikben járó fiatalok fogják befejezni.
Ezalatt a két évtized alatt nagy csata lesz. A következő nemzedékekben is ugyanúgy lényegileg két álláspont lesz, mint a mi nemzedékünk életében. Lesznek a liberálisok, meg lesznek a nemzetiek. A liberális, slim-fit szerkós, latte avokádós, mindenmentes, öntetszelgő politikusok lesznek az egyik oldalon, és velük szemben lesznek majd a két lábbal a valóságban álló, nemzeti érzelmű, vagány fiatalok.
Ezért a toborzást a fiatalok között el kell kezdenünk még most és még nekünk! Az ellenfelet a liberális korszellem folyamatosan szervezi és csatasorba állítja. Ott nem kell toborozni, toborzódik az magától. A mi táborunk azonban más. A nemzeti tábor csak trombitaszóra bújik elő – ez a fiatalokra is igaz – és csak magasba emelt zászló alá tud gyülekezni. Ezért nekünk nemzeti érzelmű, bátor, fiatal harcosokat kell találnunk "
A mindenmentes slimfit-liberálisok - A slim fit (vagy skinny) jelzés a szűkített, ún. „tapadós” fazont jelenti. Ingek esetén ez azt jelenti, hogy derékban és csípőben az ing nem fog elállni, maximum 1-2 centiméternyi „felesleg” van a textilben.

Igencsak LMBTQ témája lett a párizsi olimpia megnyitójának, ami megosztotta a világot. Volt aki nyílt provokációnak ítélte meg a látottakat, de Emmanuel Macron / aki maga is meleg és nemcsak  ő hanem a miniszterelnök meg a külügyminisztere is és még ki tudja ki a francia kormányból ? / annyival elintézte az egészet, hogy kiírta az X-re:
Merci à Thomas Jolly et son génie créatif pour cette cérémonie grandiose. Merci aux artistes pour ce moment unique et magique. Merci aux forces de l’ordre et de secours, aux agents et bénévoles. Merci à tous ceux qui y ont cru. On en reparlera dans 100 ans !"  Ez Franciaország!



De azért, ami sok, az sok. A rendezők gyakorlatilag leöntötték az egész megnyitót egy rózsaszínű, LMBTQ-ideológiával vastagon átitatott Eurovíziós Dalfesztivál-feelinggel. Amiből természetesen nem maradhatott ki a kereszténység menetrendszerű gyalázása sem. Az est felháborító mélypontja Az utolsó vacsora című da Vinci-festmény drag queen* paródiája volt.
* transzvesztita imitátor




A franciák nem is lennének franciák, ha kihagyták volna a buzikat, transzvesztitákat!
Senkinek nincs joga a hitet lábbal tiporni. Ez egy leplezetlen istenkáromlás . Ilyet legutoljára a kommunisták követtek el , meg is lett az eredménye.
Manapság már nem is teljes pályás letámadásról beszélünk a kereszténység ellen, hiszen az engesztelhetetlen gyűlölet mérge már régen átszakította a gátakat és pusztító áradásként söpör végig a világon. A párizsi olimpia megnyitóján tapasztalt aljas és beteg lelkű bacchanália azonban egy újabb teszt is volt. Vajon ezt is lenyelik a normális emberek? Vajon most is fejet hajtanak a keresztények és csöndben maradnak? A ferde hajlamú, babiloni romlottságot közvetítő szervezők azonban csak eszközök voltak a gonosz kezében, itt pedig nem lesz megállás. És ha már a keresztény vallás kigúnyolásánál tartunk, akkor tegyük fel a kérdést: ha itt az elfogadásról van szó, egy olyan világról, amibe mindenki beletartozik, akkor vajon miért maradt ki a transzvesztita vagy homoszexuális Mohamed a képből? Őt miért rekesztették ki? Vagy az alávetettség már ilyen erős? https://pestisracok.hu/hol-maradt-a-transznemu-mohamed-az-olimpiai-megnyitorol-ot-miert-rekesztettek-ki-a-beteg-lelku-szervezok/

Mindeközben a Nyugat teljesen elalélt önmaga nagyságától. A France 2 csatorna a közvetítés után sok nézőt megszólított, mindegyik nagy lelkesedéssel számolt be az élményeiről. Az MTI közölt egy rövid összefoglalót arról, miként vélekedtek a külföldi lapok.
A New York Times arról írt, hogy „a franciák évek óta készültek a kiemelt eseményre, amely végül történelmi utalásokkal, meglepetésekkel, giccsel, sporttal, művészettel és divattal fűszerezett remekmű lett
A Guardian Több mint háromszázezer ember nézte a folyópartról és hidakról – további több százan az ablakokból és az erkélyekről – ahogy a tánc, az élő zene és az akrobatika kibontakozott több mint hat kilométeren keresztül az Austerlitz hídtól az Eiffel-toronyig”.
A BBC : „ragyogóan frenetikus előadás, különleges stílus”.
A spanyol Marca : „a történelem legjobb megnyitójának” nevezte
Az El Pais : „Párizs elkápráztatta a világot az özönvíz alatt”.
A Le Soir : „Párizs varázslatos” címet illesztette a kivilágított Eiffel-torony mellé.
Az angol The Sun, az osztrák Der Kurier és a német Bild egyaránt a súlyos beteg, ezért 2020 óta egyetlen nyilvános fellépést sem vállaló Céline Dion produkcióját emelte ki,
A L’Equipe „fenséges ünnepről” írt, a Le Parisien szerint „a Szajna mentén az eső és az őrület estéje” zajlott, a Le Monde pedig „Zinédine Zidane, Lady Gaga és Céline Dion közreműködésével a Szaján megvalósult totális előadásról és az özönvízről” számolt be. A francia sajtóban máshol lélegzetelállítónak nevezték a megnyitót, illetve „apoteózisról”, „olimpiai nagyságról” írtak.
Negatív kritikát jószerivel csak az angol Daily Mail fogalmazott meg, amely botrányba fulladt megnyitóról írt. A tudósítása szerint az olimpiai zászlót fejjel lefelé vonták fel, a sztárok átáztak, a nézők pedig menedékért küzdöttek az özönvízszerű esőzésben – az MTI összefoglalója szerint.

Szokás mondani, hogy Isten malmai lassan őrölnek, de a jelek szerint azért mégsem minden esetben várat magára a Mindenható. Legalábbis szekuláris fejjel nehéz lenne megmagyarázni azt, hogy alig 24 órával a botrányos olimpia megnyitó után Párizs nagy részében megszűnt az áramszolgáltatás. A Sacre Coeur templom azonban továbbra is kivilágítva ragyogott a francia fővárosban.

Olvasva és meghallgatva különféle kommenteket és véleményeket elhűlve tapasztalom azt a nagymérvű dezorientáltságot és félrevezetettséget ami a háborúval kapcsolatban zajlik .

Földi László titkosszolgálati és biztonságpolitikai szakértő szerint :

Az Európai Unió legrosszabb szakaszába érkezett. A politikai elit hagyja, hogy felszámolják a keresztény civilizáció kétezer éves értékeit, hagyományait. Az illegális migráció szabadon engedésével valójában vallásháború folyik Európában, a keresztény templomok helyére minaretek és iszlám templomok épülnek. A balliberális, globalista média a befogadás, a szolidaritás jelszavával fokozatosan vezeti az embereket zsákutcába, és csak későn ébrednek majd rá, hogy csapdába kerültek.

Visszatekintve a történelembe , ahányszor az idegenek pártját fogtuk és nem a haza érdekeinek megfelelően cselekedtünk , mindig bajba kerültünk és veszítettünk / most nem számítjuk Attila és az ősmagyarok bizonyos kalandozásait / , az utóbbi két évszázadban . Mert tulajdonképpen mi közünk volt nékünk az osztrák főherceg Ferenc Ferdinánd Szarajevó-i meggyilkolásához és az annak nyomán kirobbant I. világháborúhoz ? ; amelynek nyomán jött a Trianon-i békediktátum és Magyarország tönkretétele . Vagy ott van a II. világháború , Magyarországot tőrbe csalták 1941-ben felségjel nélküli repülőgépek bom­báz­ták Kassát , a magyarok szovjet támadásnak vélték és a bombázásra válaszolva megtorló akciót hajtott végre szovjet területen / ez a németek érdeke volt /. Horthy túszul ejtése Klessheimben Hitlerrel való találkozója során és ezután Magyarország SS seregek általi megszállása tulajdonképpen egyenesen vezetett a bukáshoz és annak következménye lett a szovjet megszállás , majd a kommunista diktatúra . Alig lett ennek vége jött egy másik másik nyugateurópai ideológiai LMBTQ megszállásközeli állapot , gazdasági és politikai zsarolással és migráns beengedési kötelezettséggel kombinálva , ez van most . Erre rátevődik még az a politikai nyomás és gazdasági zsarolás amivel arra próbálnak kényszeríteni bennünket hogy támogassuk fegyverekkel és pénzzel az ukránokat az oroszok elleni háborúban , ezzel növelve a háború eszkalációját , ami nemcsak Magyarország de egész Európa , sőt a világ jelentős részének pusztulását jelentené ! Jelenleg napi 1 millió euróval büntetnek bennünket a migránsok feltétel nélkküli beengedésének megtagadása miatt valamint megvonják tőlünk a jogosan járó pénzügyi forrásokat .
Európa és főleg Magyarország a keresztyén kultúra értékrendjeit kell hogy képviselje a szószoros értelemben , azonkívül szeretnénk megtartani azon értékeinket amelyekért az őseink több mint 1000 éven át harcoltak . 
A nyugateurópaiak szinte már belefásultak azokba a dolgokba amik velük történnek , hát náluk terrorizmus van , robbantanak , meggyilkolnak embereket , megerőszakolnak vétlen nőket , vandál bandák garázdálkodnak és egyfajta vallásháború is dúl , no go zónák vannak és újra terjed az iszlám  és erősödik , millió számra engedik be az illegális bevándorlókat , nem beszélve arról a tényről hogy ezek ingyenélőkként a segélyekből élnek amit az őslakosok pénzéből adnak nekik .
Visszatekintve a török hódoltság idejére , vagy a mórok hódításaira a spanyol félszigeten , ott harc volt , vagy az egyik győzött , vagy a másik , nincs együttélés ez illúzió , felejtsük el , lásd a palesztin helyzetet és a Hamaszt . Ez egy olyan kulturális és eszmei különbözőség amely nem modern és ókori vagy középkori és egyéb társadalmi formákhoz tud igazodni vagy nem , hanem nem tud együtt élni ! Ahogy a közel keleten is az iszlám hódítást követően szinte eltűnnek a keresztyén és az egyéb vallások , csak az iszlám dominál . Lásd az ősi keresztyén Szíriát , ahol gyakorlatilag élet-halál harcot folytatnak és folyamatosan pusztulnak a  keresztyén emberek , vagy mostanában a törökök / a NATO egyik legerősebb hadserege / azzal fenyegetőznek hogy beavatkoznak a palesztin - izraeli konfliktusba az iszlamisták oldalán , ami szintén egy világháborús veszélyt jelent .  Tehát nincs békés egymás mellett élés , ez az ideológiai és vallási fanatizmus miatt teljeséggel lehetetlen . Ebben a helyzetben kell a béke pártjára állni és békét kötni , nem csak farizeus módjára mondani a "béke legyen veled- as-salamu alaykum " hanem ezt cselekedni .
A valóságot tekintve három fő irány körvonalazódik :
I. Trump ante portas . Ha az EU nem vált át békepolitikára akkor Trump győzelme után már csak a vereségét beismerve , szégyenszemre és a politikai felelősségét egyedül vállalva kell ezt megtennie . 
- a háború a politika folytatása más eszközökkel és más perspektívából , ... marad a pőre és brutális valóság :
1. a báborúban brutális veszteségeket szenvednek el a szembenálló felek , ... mégsem akarnak kiegyezni , ... 
- az ukránok azt gondolják hogy ők valójában önvédelemben vannak és függetlenségi háborút folytatnak
- az oroszok az gondolják hogy súlyos katonai NATO fejlesztések történtek Ukrajnában , megigérték az ukránoknak a NATO tagságot és ők nem akarják ezt , ... vagyis az oroszoknak joguk van az önvédelemhez , ... 
- valójában ez egy kiprovokált háború , ... maguktól nem fogják abbahagyni , ... EZ EGYENES ÚT AZ ESZKALÁCIÓHOZ , ha a két félen múlik nem lessz béke ,  béke csak kívülről jöhet . 
2. az USA , Kínát deklarálta legfőbb ellenfelének , most mégis azt látjuk hogy Oroszország ellen vív proxy háborút , ... miért érdemes ezeket egy táborba terelni ?
3. Ukrajna ereje és kitartása minden várakozást felülmúl , ... mitől ? ... / szerintem : a külföldi támogatásoktól , mert ehhez a hazafias küldetéstudat nem elég , főleg ha egyre többen szöknek el a kényszersorozások elől külföldre /
4. Oroszország más mint aminek láttatták velünk , gazdasági életképessége kiemelkedő / az ellene életbeléptetett szankciók ellenére /.
5. az EU politikája összeomlott , ... ugyanis feladta saját érdekeinek védelmét , ... nem tesz mást mint az USA demokratapárti külpolitikáját követi feltétel nélkül , akár önsorsrontás árán is , ... ez a behódolás aktusa , ... a lengyelek miután kihátráltak a V4-ekből a legszemforgatóbb és legállságosabb politikát folytatják , ... / szerintem : teljesen román módra ... aktuálisan talán még erőteljesebben is /
6. eddig a nyugat úgy gondolta hogy egyfajta világmérceként tekint saját magára , ő adja azokat az értékeket amelyeket a világnak el kell fogadnia :  pl. liberális demokrácia , zöld átállás , ... azonban az elmúlt két év során  egy 180 ° -os fordulat történt : a nyugat elvárásával szemben lassan mindenki  Oroszországot támogatja , ... 
7. a nyugat gyengesége és szétesése  , ...  Oroszországgal szemben a nyugat viselkedése nem racionális , és nem tudja kezelni azt a helyzetet hogy megjelent egy másik kihívás is : Kína és Ázsia képében , erre képtelen ... 
8.... miért ütközik össze Magyarország a nyugatiakkal , ... rendszeresen ?   A mi felfogásunk szerint a világ nemzetállamokból áll , amelyek otthon erőszakmonopóliumot gyakorolnak és ezzel rendet és közbékét teremtenek , a többi állam felé szuverén , ... önállóan határozza meg a kül és belpolitikáját , ... a nemzetállam az nem egy jogi absztrakció , ... jogi konstrukció ,  hanem egy nemzeti kultúrában gyökeredzik , van közös értékrendje , vagyis antropológiai és történelmi mélysége ,  ebből pedig közös erkölcsi követelmények fakadnak  . ... a nemzetállamoknak van biblikus alapja , hiszen a teremtés rendjéhez tartozik , ... A nyugatiak ettől teljesen eltérő módon azt gondolják hogy a nemzetállamok többé nem léteznek , tagadják ebből fakadóan hogy létezne közös kultúra és erre épülő közerkölcs , nincs közerkölcs - mint a párizsi olimpiai megnyitón ez látszott - , ezért a migrációról is másképp gondolkodnak , nem látják az abszurditást hogy miközben Európa keleti felén a keresztények százezer számra ölik egymást , a nyugati felén százezer számra engednek be idegen /iszlám / kultúrájú migránsokat . ... Ha nem lett volna az I. és a II. világháborús , összességében  57 milliós európai emberveszteség , akkor ma nem lennének demográfiai problémák . ... Európa nyugati fele posztnemzeti állapotban van , ... ez egy új mentális tér , ... a cél a nemzet meghaladása , de azért valami kevés az csak maradjon , de a lényeg hogy az irányítás az Brüsszelben maradjon . Itt van a kutya elásva amiért nem tudjuk érteni őket és nem tudunk egy malomban őrölni velük , ... ha mindezt rávetetítjük az USA-ra akkor valójában ez a csata zajlik . ... Nyugaton egymásután megszabadultak a metafizikai köteléktől - vagyis az Istentől , a nemzeti köteléktől - vagyis a hazától , és a családi köteléktől is - lásd az LMBTQ - , vagyis a családtól . ... Ezek után a várakozással ellentétben nem nagyobbak hanem kicsik lettek , már nem vágynak nagy célokra ,  ... már képtelenek a nagyságra , ami nem más mint a nagyság szolgálata  úgymint : Isten ,haza , család . Ha nem ezt teszed , hanem önmagad nagyszerűségére összpontosítasz , ... és sajátmagadat ajnározod , erre fordítod az erődet , hogy ezt elismertesd a többiekkel , akkor amit kapsz az nem a nagyság hanem a nagyképűség ! ... Ezért érezzük ma beszélgetés közben minden nyugateurópaival a nagyság helyett a nagyképűséget . / Saját magam is tapasztaltam ezt még 1990-ben egy amerikai menedzser által tartott oktatáson , nemkülönben a Julius Meinl osztrák igazgatójának a viselkedésén , valamint a francia vezérigazgató beiktatásán tartott eligazítás alkalmából , persze azóta ezek már jól pofára estek  / ... Bekövetkezett az a helyzet amit ürességnek nevezünk és a feleslegesség érzése ami ezzel együtt jár , agresszivitást szül . ... Amikor nyugateurópát és középeurópát összevetjük akkor nem vélemény különbségekről beszélünk hanem két különböző világképről , két mentalitásról , két ösztönrendszerről , és ebből fakadóan két különböző érvelésről . Nálunk nemzetállam ami stratégiai realizmusra kényszerít bennünket , náluk posztnemzeti vágyálom , amely érzéketlen a nemzeti szuverenitásra , nem ismeri a nemzeti nagyságot , és nem is rendelkezik közös nemzeti célokkal . 
9. Ennek a posztnemzeti állapotnak , amit nyugaton látunk annak van egy drámai , demokráciát megrendítő politikai következménye : a társadalmakban egyre erősödik az ellenállás a migrációval , a genderrel , és a globalizmussal szemben és ez létrehozza az elit és a nép , az elitizmus és a populizmus politikai problematikáját . ... Az elitek elítélik a népet amiért jobbra sodródik , a népnek az érzéseit és gondolatait idegen gyűlöletnek , homofóbiának és nacionalizmusnak minősítik , a nép meg válaszul az elitet azzal vádolja hogy az elit nem azzal foglalkozik ami a népnek fontos hanem valamiesztelen globalizmusba süllyed . Ebből fakadóan az emberek és az elitek nem tudnak megállapodni egymással az együttműködés kérdésében , ... hogyan lessz ebből képviseleti demokrácia ? Mert van egy elit amely nem akarja képviselni az embereket , sőt még büszke is rá , és ott a nép amelyik nincs képviselve .
... Valójában a felsőfokú végzettségűek akik aránya már 30 - 40 % a nyugati világban , és ezek a nézeteik miatt ,  nem tisztelik a kevésbé iskolázottakat akik tipikusan dolgozó , fizikai munkából élő emberek . Az elitek számára kizárólag a diplomások értékei elfogadhatóak , csak azok legitimek . Az EU parlamenti választás eredményeit is innen lehet megérteni , begyűjtötte az Európai Néppárt a változást akarók szavazatait majd ezeket a szavazatokat elvitte balra és megállapodott a status quo-ban érdekelt baloldali elittel . Ennek az a következménye hogy Brüsszel továbbra is egy liberális oligarchia megszállása alatt van , ... ez a balliberális elit valójában a transzatlanti elitet szervezi , nem európai hanem globális , nem nemzetállami hanem föderális , és nem demokratikus hanem oligarchikus . ... Brüsszelben visszatért a három T , a tiltott , a tűrt , meg a támogatott . ... 
10. a soft power bumeráng , kiderült hogy a nyugati értékek amelyeket univerzálisnak gondoltak , a világ egyre több országában demonstrative nem elfogadhatók és visszautasítják őket . Kiderült hogy a modernitás , a modern fejlettség az nem nyugati , vagy legalábbis nem kizárólagosan nyugati . Hiszen modern Kína is , egyre inkább India is - nem beszélve Dél-Koreáról és Japánról - egyre inkább modernizálódnak az arabok , törökök és ezek egyáltalán nem a nyugati értékek alapján válnak modern világgá . És közben ebből a nyugati soft powerből egy orosz soft power lett mert a nyugati értékterjesztés kulcsa az LMBTQ és aki ezt nem fogadja el azt a nyugati világ az elmaradott kategóriába sorolja . Ezért olyan országok mint Ukrajna , Tajvan , Japán , az elmúlt fél évben  LMBTQ törvényeket fogadtak el , a világ azonban ezzel nem ért egyet . Következésképpen Putyin legerősebb taktikai fegyvere ma a nyugati LMBTQ erőltetése és az ezzel való ellenállás Oroszország nemzeti vonzereje lett és így bumerángként a volt nyugati soft power , ma egy orosz soft powerré alakult át . ...
Összességében a háború állapota jelzi hogy a nyugat bicskája beletörik abba amire vállalkozott és ezzel felgyorsítja azokat a változásokat amelyek átalakítják a világot .

II. Mi lessz a háború után ? Új világ jön-e , vagy a régi folytatódik . 
Új világ jön ! 
Alábecsültük annak a változásnak a nagyságrendjét ami ezután jön , egy olyan változás jön amire 500 éve nem volt példa . ... Azért nem tűnt fel nekünk mert az elmúlt 150 évben a változásokat követő világ vezető hatalma mindig nyugaton volt . ... Ezzel szemben ez egy új helyzet , ... a nyugati világ most nem a nyugati világon belülről kapott kihívást . Amivel szemben állunk az egy világrendszer váltás , ez pedig Ázsia irányából kiinduló folyamat . ... A következő évtizedekben , de lehet hogy évszázadokban , - hiszen az előző világrendszer is 500 évig állt fönn - Ázsia lessz a világ meghatározó központja . Kína , India , Pakisztán , Indonézia ... már van egy platformjuk is a BRICS /  Brazília, Oroszország, India és Kína -ezek az alapító országok de időközben már csatlakoztak afrikaiak és arabok is / + létezik a Sanghaji együttműködési fórum , ahol ezeknek az országoknak az együttműködésit építik fel . Ez egy elkerülhetetlen folyamat mert Ázsia oldalán van a demográfiai előny , egyre  több területen a technológiai előny , ott van a tőke előny , a nyugattal szembeni katonai erő kiegyenlítődés alatt van , Ázsiában van a legtöbb pénz , ... ott lesznek a legjobb egyetemek , a világ legjobb kutatóintézetei , legnagyobb tőzsdéi , a legfejletteb űrkutatás , és a legfejlettebb orvostudomány . ... 
A háború után kell kötni egy új kiegyezést Oroszországgal , ez pedig azt jelenti hogy az EU-nak mint politikai projektet fel kell adnia magát , az uniónak mint gazdasági projekt meg kell magát erősítenie , és az uniónak mint védelmi projekt létre kell saját magát hoznia . Fel kell készülni arra hogy Ukrajna nem lesz sem EU , sem NATO  tag , mert nekünk európaiaknak nincs hozzá elegendő pénzünk . Ukrajna visszafog térni az ütközőállam pozícióhoz , nemzetközi garanciákkal , ... 

III. Hogyan kell felkészülni az új világra ? 
Ebben a helyzetben mit kell tennie Magyarországnak ?
Ezelőtt 500 évvel , amikor az utolsó világrendszerváltás történt , ... amikor Európa nyugati felén a földrajzi felfedezéseknek köszönhetően kinyílt egy új gazdasági tér , amiban mi egyáltalán nem tudtunk reszt venni . Balszerencsénkre ezzel egyidőben egy civilizációs konfliktus is berúgta az ajtónkat , mert az iszlám hódítás már ezzel egyidőben érkezett meg Magyarországra és háborús övezetté tett bennünket hosszú évekre , ez óriási népességvesztéssel járt , ami betelepítést vont maga után , aminek mai következményeit láthatjuk . Nem tudtuk magunkat önerőből fölszabadítani , ezért be kellett tagozódnuk egy német - Habsburg világba hosszú századokon keresztül . ... Ennek a korszaknak a szimbóluma , a magyar kudarc szimbóluma : Mohács . A magyar hanyatlás egybeesik a nyugat világhatalmának a kezdetével . ... Tisztáznunk kell a viszonyunkat ehhez az új világrendszerváltáshoz . ... Ez most veszély , vagy egy új lehetőség Magyarország számára ?
Ha veszély , akkor nekünk status quo védőpolitikát kell folytatnunk és be kell tagozódnunk , együtt kell úsznunk az USA-val és az EU-val , a nemzeti érdekeinket azonosítani kell a nyugat valamelyik vagy mindkét ágával .
Ha nem veszély , hanem lehetőség , akkor egy saját fejlődési útvonalat kell kijelölni , változtatnunk kell és kezdeményezőnek kell lennünk . Vagyis egy nemzeti politikát érdemes folytatni . ... Az a kérdés hogy megvannak-e a szükséges peremfeltételei ? ... a saját út peremfeltételei az USA-hoz , az EU-hoz és az Ázsiához való viszonyunkban ? ... Ha az USA fejleményei számunkra kedvezően alakulnak , nem hihető hogy az USA-tól kapunk kedvezőbb politikai és gazdasági ajánlatot amely jobb lehetőséget teremt számunkra mint az EU tagság , ha mégis kapnánk , akkor ezt meg kell fontolni . Kiküszöbölendő persze a lengyel csapdát , akik erre a lapra tettek fel sok mindent , ... olyan demokrácia exportot , LMBTQ , migráció , belső társadalmi átalakítási politikát kényszerítenek rá a lengyelekre ami tulajdonképpen a nemzeti identitásvesztés kockázatát hordozza . Ha Ázsiát és Kínát nézzük , akkor ott a peremfeltételek adottak , mert Kínától megkaptuk a maximális ajánlatot , nem lessz jobb . ... a kínaiak hajlandóak nagyarányú befektetéseket és fejlesztési forrásokat hozni Magyarországra és hajlandóak Kínában számunkra piaci részvételi lehetőséget nyújtani . .... Az unióban mi megvédhetjük a nemzetállami formánkat , ... az EU a most folyó háborút elvesztette , az USA magára fogja hagyni , Európa nem tudja finanszírozni a háborút , nem tudja finanszírozni Ukrajna újjáépítését , sőt Ukrajna működtetését sem , / ma azon vitatkoznak az ukránokkal hogy a felvett hiteleknek a 20 vagy a 60 %-át nem fizetik vissza / , az EU-nak meg kell fizetnie a háborús kaland árát , ez az ár magas lessz és bennünket is kedvezőtlenül fog érinteni . ... Összességében a vázolt irányokba a peremfeltételek adottak , ezek kijelölik a mozgásterünk határait , ez a tér ez tágas és tágasabb mint az elmúlt 500 évben bármikor volt . ...
Mit kell tennünk hogy ezt a teret kedvezően tudjuk kihasználni ? ...
Kell egy magyar nagystratégia ! ... ez azt jelenti hogy kis akciótervek 2030-ig eddig is voltak , szakmai programok , ezeket végig kell vinni . De ez nem elég , szükségünk van egy nagy stratégiára , egy hosszabb időtávra . ... szokatlan módon a magyar kormányban van politikai igazgató akinek az a feladata hogy ezt a nagy stratégiát összeállítsa . ... nem egy technokratát hanem egy stratégiai gondolkodót hoztunk be külön a kormányba és egy külön EU-s minisztériumot csináltunk , ... és így Brüsszelben sem passzívak vagyunk hanem tanyát vertünk , nem kifele jövünk , hanem befelé vonulunk . ... Van tehát magyar nagystratégia , milyen állapotban van ? ;még nincs jó állapotban ! Azért mert a nyelvezete túlságosan értelmiségi , ... az emberekkel egy olyan egységet kell létrehozni amelyben mindenki pontosan értheti hogy mit és miért csinálunk - ugyanis ez brüsszeli blabla alapon nem megy - , sajnos ez még nem érthető és nem közérthető most még nyers és sprőd ... még csiszolni kell . Ami már megvan , ... az a konektívitás , ami azt jelenti hogy nem engedjük magunkat bezárni a most kialakuló két félvilággazdaság egyikébe se , nincs kizárólag nyugati , meg keleti világgazdaság , mind a két félben ott kell lennünk , úgy a nyugatiban mint a keletiben is . Ebből adódnak következmények :
1. - nem szállunk be a kelet elleni háborúba
- nem szállunk be a kelet elleni technikai blokkosodásba
- nem szállunk be a kereskedelmi blokkosodásba se
- barátokat és partnereket gyűjtünk nem pedig gazdasági és ideológiai ellenfeleket
- nem csatlakozunk valaki mellé , hanem önálló utat járunk , ami jóval nehezebb de , ...
2. - szellemi alapok = a szuverénítás védelme ...
- a gazdasági piramist erősíteni kell
- a pénzügyi függetlenségünket erősítenünk kell , ...
- a nemzeti adóságunkat a 30% közelébe kell vinni
- regionális hitelezőként meg kell jelenni , amire már most is van példa
- termelőközpontnak kell maradnunk , ... mert a hazai munkaerő csak itt találhat 100%-os foglalkoztatottságot
- a nyugat hibáját nem szabad elkövetni hogy : bizonyos munkákat vendégmunkásokkal végeztetnek , ...
- az egyetemi és innovációs központok kiépítése
3. A stratégia teste a magyar társadalom , a társadalomnak , szilárdnak és rugalmasnak kell lennie
- ennek első föltétele hogy a demográfiai hanyatlást meg kell állítani mert jól indultunk de most elakadtunk , új lendületet kell venni
- 2035 - re demográfiai értelemben Magyarországnak önfenntartó állapotba kell kerülni - nem lehet szó migrációból pótolt népességről , a nyugati tapasztalat az hogyha többen vannak a vendégek mint a tulajdonosok akkor az otthon többé nem otthon , ezt a kockázatot nem szabad vállalni
- ezért ha békekölcsönt is tudunk csinálni akkor 2025 - re a gyerekek után járó adókedvezményt valószínűleg nem 1 , de 2 lépésben meg kell duplázni , ... hogy visszanyerjük a lendületet
- folyamatosan zsilipelni kell azokat nyugateurópából akik keresztény nemzeti országban szeretnének élni , ... semmi automatizmus , ... eddig ők válogattak , most mi válogatunk
- a társadalomnak ahhoz hogy stabil és rugalmas legyen középosztály alapúnak kell lennie , vagyis a családoknak rendelkezniük kell saját vagyonnal és anyagi függetlenséggel
- meg kell őrizni a teljes foglalkoztatást aminek a kulcsa a munka és a cigányság mai viszonyának fenntartása - van munka , de munka nélkül nem tudsz megélni , ez az ajánlat lényege
- a magyar falurendszert , amely egy különleges érték ... meg kell tartanunk , városiszintű szolgáltatásokat kell nyújtanunk falun is , ... nem hozunk létre gigavárosokat , ... városkörnyéki vidékeket akarunk , megőrizve a magyar falú történelmi örökségét
- a szuverénítás lényege a nemzeti különbözőség megóvása : nem asszimilálódni , nem betagozódni , nem belesimulni , a saját különleges nemzeti karakterünket fenntartani
- a szuverénítás kulturális alapja a nyelvőrzés , a zéró / 0 / vallási állapot elkerülése = ez az amikor hit már régen elveszett de már az sincs amikor a keresztény hagyomány kulturális , morális viselkedési szabályokat adjon a számunkra , amelyeket a munkához , a pénzhez , a családhoz , a szexuális kapcsolatokhoz , egymáshoz való alá- fölérendeltséghez való viszonyunkat szabályozza - a nyugatiak ezt már elvesztették , ... egyenjogú intézménynek ismerik el a különneműek házasságával az azonosneműek házasságát , ott 0 vallási állapot van - ... ezt mindenképpen el kell kerülni , amikor a családért harcolunk , akkor nem csak a család becsületéért harcolunk hanem egy olyan állapot fenntartásáért , ahol a kereszténység legalább még morális eligazításul szolgál , ...
- ennek a magyar nagystratégiának nem szabad Kismagyarországból kiindulnia , ... nemzeti alapokon kell állnia , minden magyarok lakta területet magába kell foglalnia , és a világon élő összes magyart magához kell kapcsolnia , ...
- ezért belátható időn belül az összes olyan támogatást mely a magyar társadalom stabilitását és rugalmasságát szolgálja , pl. a családtámogatási rendszert ki kell terjeszteni teljes egészében a magyarok lakta területekre az országhatárokon kívül is , ...
- ha megvan a magyar nagystratégia , akkor milyen politikával lehet azt sikerre vinni ? ...
- a nemzeti karakterünkhöz kell igazítani , ...
- a közös lényegi vonásokat kell megragadni és akkor nem kompromisszum , meg konszolidáció kell , hanem kérlelhetetlen kiállás
- a sokszínűség mellett a lényeg amit meg kell ragadni , ... az a szabadság amit befelé is építeni kell , nemcsak a nemzet szabadságát kell építeni , hanem a magyar ember személyes szabadságát is , ezt kell megcéloznunk - ugyanis mi nem vagyunk militarizált ország , mint az oroszok meg az ukránok , nem vagyunk hiperfegyelmezettek sem mint a kínaiak , nem élvezzük a hierarchiát úgy mint a németek , nem élvezzük a felfordulást , a forradalmat meg a blaszfémiát sem úgy ahogy a franciák ezt élvezik , és azt sem hisszük hogy államunk a saját államunk nélkül is fennmaradhatunk mint ahogy egyébként az olaszok ezt szokták gondolni , - a magyarnak a rend nem önérték , hanem a szabadsághoz szükséges állapot , amiben háboríthatatlanul élhet , a magyar szabadság szóhoz legközelebb a háboríthatatlan kifejezés áll , - az én házam , az én váram , az én életem , és majd én eldöntöm hogy mitől érzem jól magam a saját bőrömben , - ez egy antropológiai és kulturális adottsága a magyaroknak , ehhez kell alkalmazkodnia s stratégiának , ... vagyis a politikának is ebből kell kiindulnia , ... ezt az ellenfeleink folyamatosan támadni fogják , ... és dolgozni fognak egy pályamódosításon , ... folyamatosan megfogják kérdőjelezni nem csak a tartalmát hanem a szükségességét is , ezt a küzdelmet vállalni kell , - ám van itt egy probléma : mivel ez egy 20-25 éves folyamat ezt nem mi fogjuk befejezni , különösen az utolsó szakaszát , ... hanem leginkább a mai 20-30-as éveikben járó fiatalok , ... és a következő nemzedékek életében is ugyanúgy mint a miénkben is csak két álláspont lesz : lesznek a liberálisok meg lesznek a nemzetiek , ....
- nekünk nemzeti érzelmű , fiatal , bátor harcosokat kell találnunk , ... ezek kerestetnek .

UI. : Ez az értékelés nagyon emlékeztet gróf Apponyi Albert az 1920-as párizsi békekonferencián előadott beszédére , mintha közeledne a szomorú igazság és a vég közeledése az európai nagyhatalmak temetését illetően . 
Na és itt van még egy ultraliberális megnyilvánulás ami a kuplerájszerű faluban történt : 


SZABOLCS KÖZSÉG - NEMZETI TÖRTÉNELMI EMLÉKHELY: SZENT LÁSZLÓ ÜNNEPE 2024.

Hamarosan olyanná válik a világ, és benne Magyarország is, amilyenné akkor, ott Jeruzsálemben, ama péntek délután háromkor vált. Ám, ez esetben a feltámadás több mint bizonytalan...- Stoffán György  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése